
Hveder i 3 udgaver. LCHF, Grove og a la PCO.
St. Bededag nærmer sig og det er betyder dejlige varme hveder. Det kan være en fristelse at gå i butikkerne i øjeblikket og kigge på de skønne hvedeknopper der ligger der og bare venter. Men mange af os får jo ondt i maven af dem. Jeg har lavet hele tre udgaver at hveder, som alle er meget bedre en dem du køber:-)
Min favorit er den første opskrift her der er en LCHF udgave. Men de to andre er bestemt også gode. Prøv dig frem, med hvilken udgave der er din favorit.
Du skal dog lige være opmærksom på at hvis du spiser efter KISS eller GI, så skal du holde dig fra den opskrifter på Grove hveder. Men de to andre er meget velegnet:-)
Hvis du foretrækker den klassiske udgave, så kig engang på den skønne udgave jeg har bagt på Fru Spinat.
LCHF hvedeknopper 4 æg 1 æg til pensling Pisk æggene tykke. Tilsæt mælk, fiberhusk, Philadelphia ost, bagepulver, salt og sukrin. Pisk det godt. Tilsæt derefter mandelmel, kokosmel, smeltet smør, og kerner. Pisk det godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter. Afsæt 9 skefulde dej på 1 bageplade med bagepapir. Form dem firkantet med en våd ske. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en 220 (varmluft 180 grader) ovn i ca. 10 minutter. Tip: Bag bollerne i et ovnfast fad. Så hæver de opad og ikke som mine udad;-) Serveres lune med dejligt smør på.
100 g. Philadelphia ost
2 spsk. FiberHusk
1 dl. Mandelmel
2 dl. mælk
2 tsk. bagepulver – med top
1 tsk. salt
1 spsk. Sukrin+
100 g. smør
1 dl. Kokosfibre
1 dl. solsikkekerne (malet fint til mel)
1-1½ kardemomme (alt efter hvor stærke du vil have dem)
Hveder a la PCO 3 æg Pisk æg og sukrin til en cremet luftig masse. Tilsæt skallin, salt, olie, bagepulver og kardemomme. Der efter mælk, Kamutmel og mandelmel. Pisk det godt sammen. Hæld det i 8 smurte muffinsforme og bag dem i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter.
1 spsk. Sukrin
2 spsk FiberHusk
1/2 dl mælk
1 spks. olie (jeg brugte rapsolie)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2 dl. mandler (malet til fint mel)
1 dl. kamutmel
lidt salt
Grove hveder 100 g. smeltet smør 1 æg til at pensle med. Hæld smør i en gryde og smelt det. Tilsæt mælken og lun det. Det må ikke bleve mere end håndvarmt. Hæld det i en skål. Udblød gæren heri. Tilsæt æg, skallin/Husk, salt, sukrin og kardemomme. Rør det godt igennem. Tilsæt nøddemelet og dernæst kamutmelet lidt af gangen. Dejen skal kunne formes men skal stadigvæk være klæbrig. Dejen suger meget væske i hæve tiden. Lad dejen hæve et lunt sted i 1-2 timer. Form ca. 12 boller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne skal ligge tæt. Lad dem hæve et lunt sted 2 timer. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en 220 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Tip. Har du problemer med at forme bollerne, så kan du bruge en ske, som du dypper i koldt vand
4 dl mælk
50 g gær
1 æg
2 spsk. FiberHusk
1/2 tsk. salt
2 tsk. Sukrin eller andet sødestof
2 tsk. kardemomme
100 g. Hasselnødde mel – købt http://www.lowcarb.rawfoodshop.se/bakning-c-148-142/hasselnotsmjol-p-186.html
500 g. ca. kamutmel
Skal der kun 10 g. philadelphia i, LCHF-versionen? Tænker at det er meget lidt, og om det måske var en fejl? Bare inden man går igang 🙂
Tak for hjælpen, Belinda. Det er selvfølgelig 100 g. Jeg har rettet opskriften. Tak.
Er det alm mandelmel eller affedet mandelmel du har brugt i lchf udgaven og kan man erstatte de kværnet solsikker med noget andet? 🙂
Spørgsmål til hveder a la pco – kan man bruge affedtet mandelmel istedet for mandler? 😊
Hej Joy
Du må undskylde – jeg har fuldstændig misset dit spørgsmål. Det beklager jeg meget. Ja, du kan godt bruge det affedtet mandelmel. Men du skal bruge meget mindre 🙂