Hvide mini muffins

Dejlige luftige muffins, der hurtigt fik ben at gå på herhjemme:-) Ungerne var vilde med at det var små kager:-) Jeg er vild med lækker blød, saftig kage til en stor kop the. Og vejret var jo bare ikke til andet;-) .

Man kan ikke smage æblet, det er bare i for at give lidt fugt til kagerne:-) Tænker man måske også kan bruge banan. Håber I kan bruge dem til lidt hygge i weekenden:-)[password-protect]

Hvide mini muffins

4 Æg
2 tsk. Bagepulver
150 g. Sukrin (eller andet sødestof)
2 spsk. Skallin/Husk
1 tsk. Vanilje
1 dl. smeltet Smør
1 dl. Mælk
100 g. Mandelmel (købe)
100 g. Kamutmel
1 fint revet Æble

Piske de 4 æggehvider stive. I en anden skål piskes de 4 blommer med sukrinen til en luftig masse. Tilsæt bagepulver, skallin, smør, Vanilje og mælken. Det piskes godt igennem. Tilsæt så mandelmel og kamutmelet. Rør det godt. Til sidst vendes de stive æggehvider og det revet æble i. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Pyt dejen i formen (e). Bages ca. 5-10 minutter i en 180 grader varm ovn.

Pynt evt. med smeltet chokolade.

Tip: Det smager skønt med et par dråber mandelessens i dejen. Man kan også tilsætte kanel, bær eller chokolade.

Tip 2: Det er afprøvet at lave dem i normale størrelse forme. Og det fungere fint:-)[/password-protect]

 

.

8 thoughts on “Hvide mini muffins

 1. De mætter meget men smager ik af så meget. Kunne godt forestille mig de ville være gode med bær eller chokolade.

 2. Hejsa
  Jeg har lige bagt disse muffin, ja i min egen version, for mit mandelmel er med skal og meget mørkere så mine er ikke lyse, og så havde jeg tre meget modne bananer der blev moset godt sammen og erstattede æblet.
  Det er FØRSTE gang jeg har bagt noget der er blevet godt og som er rigtig i konsistens og smag – det er bare perfekt.
  Min store dreng på 6 har allerede spist to og vil gerne have en mere!
  Dette her skal redde min fødselsdag og hvis så det nye lowcarb-brød også godkendes af Ida, så skal jeg sørme også have boller – jubiiiiii
  Jeg elsker denne side.

  Maria MB

 3. hov..de her skal prøves…tror jeg vil prøve med fintrevet citronskal i dejen. Det kunne jeg forestille mig blev rigtig godt!

  Savner kage her i vinterkulden..

 4. ..opdaterer lige 🙂
  Dejen som skrevet ovenfor tilsat fintrevet skal af 1 citron smager fantastisk af citron-sandkage.
  …jeg nåede også at lave en udgave med æble & kanel: 2 tsk stødt kanel rørt i dejen og så et ekstra æble skåret i små tern -vendt i 1 tsk kanel og 1 spsk sukrin og vendt i dejen til sidst var også rigtig lækkert…
  Denneher dej er super!! -jeg lurer på om ikke den også kunne bruges til gulerodskage med en flødeost-topping 🙂

  1. Spændende eksperimenter, Sanne;-) Det med gulerodskagen går jo ikke, da vi ikke må spise varmebehandlet gulerødder. Men topping kan bruges;-)

   1. åhnej…æv….måske squash så -det er samme krydring som i gulerodskage.
    Jeg blev helt grebet af bagningen 🙂

  1. Hej Joy
   Du kan sagtens bruge almindeligt mandelmel, men du skal bruge meget mere end hvis du bruger det affedtet. Du må prøve dig frem med mængden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *