Indiske spyd med Citron-kamut – af Anne Knudsen

Anne har sendt endnu en fantastisk opskrift og den ser meget spændende ud:-)

 

Indiske spyd med Citron-kamut

Ingredienser Indiske spyd (2 personer):
300 g kalve -inderlår eller -klump i halvstore tern, 3-4 cm
50 g yoghurt Natural, Levevis
½ tsk spidskommen
1 spsk hakket mynte
1 spsk hakket koriander
salt og peber
1 spk Sesamolie

Tilbehør (2 personer): Citron kamutkerner
½ løg
1tsk Olie
60g kamut hvede, kerner
2dl vand
Citronskal
400g Haricot vertes

Tilberedning:
Vend kødet i marinade af yoghurt, karry, spidskommen, mynte og koriander. Lad det trække lidt (2 timer i køleskab) og sæt det på spyd. Steg spyddene ca. 10 min. i alt, vend dem jævnligt.
Svits løg i en gryde til de er gyldne, kom 2dl vand og 60g kamut i gryden lad det koge op, sluk og lad gryden stå på varmen i 30 min, så er det klar til servering. De grønne bønner overhældes med kogende vand i 5 min. Ved servering ligges bønner og ovenpå ligges kamut/løg.

Energifordeling
Energi 465 kcal pr person
Protein 36%
Kulhydrat 27%
Fedt 37%

Her i familien er vi vilde med indisk også gerne når det er rigtig stærkt. Men oftest er det jo gryderetter m ris til. Så prøver lidt at finde noget andet. Så vi kan komme uden om gryderetter, hvor der skal bruges ris til at suge sovsen op og så noget der er mere børnevenligt i smag. Det smager af noget, men er helt mildt i smagen – der er intet stærkt ved denne ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *