Inofolic, Inositol og folinsyre

I nogle måneder (nok nærmere år) har der florerede, et alternativt produkt til metformin. Der har været skrevet og spurgt en del til produktet i Facebookgruppen PCODanmark. Jeg har ikke rigtigt taget mig af det, da jeg jo ikke tog metformin. Men efter at jeg startede på metformin, må jeg indrømme at jeg har læst mere om mere om produktet. For mine reaktioner på metformin efterlod mig jo med meget at tænke over.

Du kan læse meget mere om hvordan jeg startede og stoppede på metformin her. Jeg startede på det fordi jeg fik konstateret diabetes 2 og gerne ville tabe mig. Efter at have læst i mange år om metformin, synes jeg, at jeg burde give det et forsøg. Og det gjorde jeg i over 2 måneder. Men min krop kan bare ikke forenes med det produkt. Jeg tilbragte det meste af min tid på toilettet og kunne slet ikke forlade huset. Yderligere havde jeg 100000000000 andre bivirkninger, så det var bestemt ikke lykke for mig.

Derfor læste jeg med mere og mere interesse om det alternative produkt Inositol.

Inofolic

Inofolic

Inofolic
Produktet Inofolic lover på deres hjemmeside en del. Gennem årene har jeg dog lært ikke helt at stole på alt hvad jeg læser, så jeg undersøger tingene meget grundigt 😉   Dette er kopieret fra deres hjemmeside. Husk at det er firmaets egne ord og dermed reklame!

Ægløsning/menstruation
Før indtagelse af INOFOLIC har 20% af (PCOS-) kvinder en normal månedlig cyklus (1). Efter 3 måneder på INOFOLIC, får næsten 70% normal ægløsning (2).

Blodtryk
Forbedring af blodtryksparametre; noget som er let at måle (3).

Vægt
Mange kvinder taber sig, når de tager INOFOLIC (3).

Kolesterol
INOFOLIC hjælper med at normalisere kolesteroltal og øger den ”gode”, beskyttende HDL (3).

Acne og /hirsutisme
Indenfor 6 måneder efter start af INOFOLIC ser de fleste kvinder en signifikant forbedring af deres acne og/eller hirsutisme (uønsket hårvækst) (4).

Graviditet
Én af de væsentligste årsager til at kvinder tyer til kosttilskuddet INOFOLIC, som indeholder myo-Inositol og folsyre. Normalisering af ægløsning og menstruationscyklus øger chancen for at blive gravid og er et klart tegn på INOFOLICs effekt (5).

Insulin
Reduktionen af insulin resistens og blodsukker niveau, hjælper andre hormoner til at komme på plads i normalt niveau (6).

Det lyder jo rigtig godt. Jeg har forhøjet blodtryk, for høj vægt og for højt blodsukker, så selv om jeg er ligeglad med ægløsning og ikke mindst graviditet (er langt over det punkt), så blev jeg en del nysgerrig. Hvad indeholder dette produkt og er der noget om snakken? Jeg fandt ud af at produktet indeholder Inositol (2 g. i daglig dosis) og folsyre (200 mg i daglig dosis).
Desværre er produktet så voldsomt dyrt og slet ikke noget jeg kan prioriterer 😉 Man giver 599 kr. for 1 måneds forbrug.

Jeg har derfor undersøgt lidt om indholdstofferne. Og om man kan evt. kan købe dem billigere hver for sig.  Alt det her tekniske er ikke min stærke side, så kig endelig på de links som jeg har lagt ind. Der kan du læse dig til meget mere og korrekte informationer om både Inositol og Folsyre.

InositolDet er disse jeg er startet op på.

 

Inositol
Inositol er et B-vitaminlignende stof, som findes naturligt i fuldkorn, citrusfrugter, nødder og kerner. Der nævnes flere steder at inositol har en positiv virkning på forhøjet blodsukker.

Folk med sukkersyge udskiller store mængder inositol samtidig med, at deres vævskoncentrationer er meget lave, især i lever og nervevæv. I betragtning af inositolets normale funktioner har det derfor været nærliggende at forbinde den diabetiske nervedegeneration med inositol mangel. Inositol tilskud til diabetikere viser sig da også at være værdifuldt som forsøg på at udsætte de typiske sekundære symptomer i fremskreden diabetes. – skrevet her

Inositol mangel kan medfører øjenlidelser, hårtab, forstoppelse, forhøjet kolesterol, eksem, hudbetændelse, angst og søvnforstyrrelser.

Inositol har som jeg læser det god effekt på disse ting.

 • OCD
 • Panikangst
 • Diabetes
 • Mild og moderat depression
 • Søvnløsende
 • Alzheimer´s
 • Leverproblemer
 • Bipolær depression
 • Bulimi og overspisning
 • Tarmens rytme
 • Give vægttab
 • Give lavere blodtryk
 • Give stabilt blodsukker

Ja, faktisk læser jeg mig til, at det sammen med folsyre brude give de samme positive effekter som Inofolic lover. Hvilket jo giver rigtig god mening, når man Inofolic, jo består af folsyre og Inositol

Folsyre
Folsyre (folinsyre) hører til gruppen af B-vitaminer. Det findes i brød og andre kornprodukter, grøntsager, mælk og ost samt frugt. Tegn på mangel af folsyre er apati, depression, angst, udmattethed, søvnløshed, øm og rød tunge og fordøjelsesproblemer.

Helsenyt skriver følgende
Folsyre udfylder det ernæringsmæssige hul, mange mennesker har. For nogle få øre om dagen kan man med et kosttilskud og folsyreholdige fødevarer skrue op for energien i både krop og sjæl.

Det skulle også forebygge kredsløbssygdomme, styrke immunforsvaret, mentale tilstande, Crohns og tarmbetændelse, visse former for kræft, podagra, sygdomme i livmoderhalsen og flere andre ting.

Inofolic indeholder jo både Folsyre og Inositol. Derfor har jeg valgt at tage begge disse ting. Nogen vælger folsyren fra, men jeg synes det ser ud til at der er gode ting at hente der også 🙂 Læs mere i de link jeg har lagt nederest i indlægget om begge ting.

 

Min opstart af Inositol
Der er ingen tvivl i mit sind om at jeg ikke kan tåle Metformin. Mit liv blev et mareridt og det skal det ikke være (der er rigeligt af andet at kæmpe med). Derfor startede jeg op på Inositol d. 7. februar. Jeg startede med 1 pille (altså 500 mg) til aftensmåltidet, sammen med 2 symbioflor (mælkesyrebakterier). Efter ca. 2 timer fik jeg lidt ondt i maven (tarmene og skulle på toilettet). De første par dage oplevede jeg lidt urolig mave og skulle lidt ekstra på toilettet. Ikke noget voldsomt og bestemt til at leve med. Jeg oplevede også at min krop gjorde voldsomt ondt (min fibromyalgi). Da bivirkningerne havde lagt sig kunne jeg sætte dosis op.

Så d. 15. februar startede jeg på den dosis jeg tænker at kører med. Altså 1 pille morgen og 1 aften. Igen oplevede jeg urolig mave og kropssmerter i et par dage, men det er aftaget nu, og jeg oplever ingen andre bivirkninger. Når jeg sammenligner med opstarten af metformin, så er det jo virkelig fantastisk 😉

Jeg synes så at jeg her den sidste uges tid har kunne mærke lidt af de gode ting som inositol gerne skal give mig. Jeg er ikke så lækker sulten og spiser faktisk mindre. Men jeg vil lige give det lidt mere tid. Jeg fik så taget mit langtidsblodsukker for et par dage siden. Det er faldet til under grænsen for diabets 2 (hurra, hurra). Det er jeg vildt glad for. Det er over 1 mdr. siden (12. januar) at jeg stoppede med metformin, så håber og tror på at det er inositol, samt mine daglige 2 skiver Elverbrød, som hjælper. Det bliver meget spændende at følge.

Generelt synes jeg, at jeg har det bedre. Da jeg stoppede med metforminen, kunne jeg desværre mærke, hvordan min krop kom på overarbejde igen, og at metforminen havde hjulpet mig på flere områder. Men nu synes jeg, at jeg har lidt ro i kroppen igen. Jeg vil selvfølgelig skrive mere om mine oplevelser med inositol.

Jeg håber at opnå mindre lyst til mad, lavere blodtryk, vægttab og stabilt normalt blodsukker. Men Inositol er langtidsvirkende og de skriver at det kan tage flere måneder før man opnår fuld effekt af produktet 🙂

Jeg har i øvrigt købt min Inositol her hos Iherb til 39,42 kr. Det kostede ca. 40 kr. (mener 39 kr. ) i porto. Jeg har købt mærket Now Foods, Inositol Capsules, 500 mg, 100 Capsules. Jeg duer ikke til pulver, så piller er meget nemmere. Hvis man er til pulver, kan det købes i Danmark. Prøv nettet eller helsekosten 🙂

Jeg har jo også valgt at tage Folinsyre, selvom jeg ikke ønsker graviditet 😉 Det er jeg dog ikke startet op på endnu, da jeg er så sart. Men måske om en uges tid. Jeg har købt folinsyre på apoteket. 300 mg. har jeg valgt i dosis. Det koster ikke meget. Mener det 20-30 kr. for en stor mængde.

Må også hellere skrive her, at jeg på ingen måde er startet op på dette i samråd med min læge. Han synes det er alt for alternativt, men måtte give mig ret i at det nok ikke kunne skade 😉 Han vil jo helst proppe mig med metformin (selvom det ødelægger mit liv), blodtryksmedicin og kolesterol medicin (som man åbenbart skal tage når man har diabets). Jeg har valgt at sige nej tak til alt det og har valgt at gå min egen vej. Selvfølgelig ikke noget jeg kan anbefale andre at gøre. Så spørg din læge, om det er forsvarligt for dig.

2. forsøgsperson – Lotte
Tilfældigvis er en jeg kender, Lotte, også startet op på Inositol. Hun startede et par dage efter mig. Hun tager det i pulverform og en noget højere dosis end jeg. Nemlig 6-8 g om dagen (mod mine 1 g). Der er jo virkelig forskel. Så det er lidt sjovt at se om der er forskel og betydning af det. Lotte tager samtidig Metformin og Victoza, men har efter flere års brug ikke rigtig glæde af de produkter mere. Lotte er startet på Inositol d. 11. februar. Hun har fået dårlig mave, men da hun får hård mave af Victoza, er det en positiv bivirkning 😉 Lotte har haft nemt ved at styre sit mad indtag den sidste uges tid, men ved ikke om det skyldes Inositol. Vi får en opdatering fra Lotte, i næste indlæg om emnet 🙂 Tak til Lotte.

Jeg vender tilbage
Jeg (og Lotte) vender tilbage med en opdatering om hvordan det går os. Om Inositol og folsyre hjælper. Det er spændende og jeg glæder mig så meget til at finde ud af det. Jeg tror faktisk rigtig meget på det 🙂

Spørg din læge
Hvis din læge har ordineret metformin, så husk at spørge din læge til råds før du tager andre produkter. Lægen er altid god at have med på råd.

 

 

Kilder

Vitaviva-info

Helsenyt

Netdoktor

Helsenyt

6 thoughts on “Inofolic, Inositol og folinsyre

 1. Hvordan går det på inositol?
  Mange hilsner fra en nysgerrig pco’er, som efter 14 dage på inofolic igen er stoppet pga ekstrem træthed 😒

 2. Hej,
  Kan man supplere inositol med gravitamin, hvis man gerne vil være gravid, eller skal det være folsyre man supplere med?
  Hilsen en pcos’er der snart vil prøve hvad som helst for at få en bebs 🙂

  1. Jeg ved det desværre ikke, Sara. Jeg er stoppet med insositol, da jeg har en anden kamp at kæmpe i øjeblikket. Beklager at jeg ikke kan hjælpe.

 3. Hej, nu er det myo-inositol der er i inofolic, så hvordan kan det være du har valgt at starte op på alm inositol? Og kender du forskellen på inositol, myo-inositol og D-chiro-inositol? Jeg har ikke kunnet finde meget om forskellen..

 4. Hej, jeg fik lige kigget lidt på inositol piller, og fik set at flere at pille-udgaverne har choline i også. Ved du om det er bedst med eller uden?
  Vh Kira

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *