Inspiration til din julefrokost

jul

 

Julefrokosten kan for nogen være en udfordring. Men faktisk er der massere du kan spise, også uden at du bliver syg 🙂 Her er lidt om hvad du kan spise og lidt gode opskriftsideér.

Man starter jo gerne med fisk og der er vi heldige. Her er der massere af ting for os. Sild, rejer, røget div. fisk, varmrøget laks og ål er fantastisk. Du skal undgå paneret fisk og remoulade. Hold også gerne igen med rugbrødet.

Så når vi til de lune retter. Her gælder det om at gå efter det rene kød. Og massere af det 😉 Flæskesteg, and, mørbradbøffer, skinke, rullepølse, roastbeef, æble flæsk, æg (også røræg) og mayonnaise osv. Undgå de paneret ting, rødkål, syltet agurk og remoulade. Spar på rugbrødet 😉

Ostebordet til sidst, kan du også klare. Her skal du bare undgå kiks og franskbrød. Spis rugbrød til din ost, hvis du skal have brød til.

Find gerne hvad der er af grøntsager. Der ligger som regel massere af agurk og tomat. Og så det vigtigste råd er nok at se mulighederne og ikke begrænsningerne 🙂 Lige netop julefrokosten har massere af lækre skønne muligheder 🙂

Det handler om at du skal tænke på dit blodsukker ikke stiger for voldsomt. Så får du massere af fedt og protein, så går det hele nok 😉 Så kan du måske også tage en lille frikadelle, en syltet rødbede eller hvad det nu er du er ved at dø for at få 😉 Men der skal du lytte til din krop og dine egne erfaringer.

Dette indlæg viser så tydeligt hvor lidt jeg gør i frokost 😉 Så det må altså blive et af mine nytårsfortsætter – at lave flere frokostretter til bloggen 🙂 Jeg mangler helt simple ting, som mørbrødbøffer, frikadeller, flæskesteg, div. salat osv. Så det må jeg lige tage ved lære af 😉 Men jeg har dog formået at samle lidt gode forslag til julefrokosten 😉 Jeg kan godt lide sådanne nogle små hapsere, så hvis jeg skal medbringe noget, eller holde julefrokost, så kunne det  her være gode bud 🙂

Lakseruller

Det her er en perfekt og flot måde at starte julefrokosten på – Lakserulle 🙂

DSC03935

 

Fisk er godt 😉 Og de her små hapsere er perfekte til frokostbordet – tunmousse

laksekanapee -mini

Eller hvad med disse lækre laksekanapeer?

Varmrøget laks 3

Varmrøget laks er også et bud på hvad der skal med til julefrokosten. Man kan jo købe et stykke varmrøget laks i en butik 🙂 Æggebundende er lækre og det ser flot ud.

 

Tarteletter

En rigtig klassiker Tarteletter med høns i asparges

DSC01140

De her er nemme og lækre. Skinkeruller

DSCN6093

Osteskålene her og flotte. Man kan putte sit eget fyld i 🙂 Her er der to udgaver med henholdsvis skinke og laks

Æbleflæsk

Der skal jo også noget lækkert kød på bordet 🙂 Æbleflæsk hører altid min jul til. Så lav denne lækre omgang (dog uden blomkål og persillesauce)

Den gode flæskesteg 4- mini

En skive af denne flæskesteg på et stykke brød, ville også gøre mig glad 🙂

Blomkålssalat

Frikadeller og kartoffelsalat er jo også en klassiker 🙂 “kartoffelsalaten” kan bla. også laves sådanne her.

 

DSC04183

De her nøddekiks er super lækre. Du kan komme lækkert fyld i. Fisk, kød, ost osv. Nøddekiks med fyld

DSC04266 - Kopi

Der hører jo også lidt brød til når der nu er frokost 🙂 Paleobrød er et godt alternativ.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *