Interview med forfatterne til bogen “Spis dig i Balance” .
Forfatterne til bogen “Spis dig i balance” – Ida Lysdahl Fahrenholtz og Majbritt Louring Engell har velvilligt svaret på mine spørgsmål i dette interview:-) Jeg takker for deres tid og ikke mindst takker jeg dem for at have skrevet denne fantastiske bog. Du kan læse mere om Ida og Majbritt her. (Interviewet er nederst i indlægget)
Majbritt L. Engell er Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og en Master i Fitness og Træning. I hendes Masterafhandling skrev hun om PCO: PCO-skolen et forandringsprojekt for kvinder med PCO. Sidenhen har hun kørt flere PCO-skoleforløb i Kost-klinikken.
Til dagligt er hun kostvejleder i Kost-Klinikken Immanuel og medejeraf Frk. Skrump og NetSlank. Majbritt er medforfatter til bestsellerne ”Spismaven flad”, ”Hold maven flad” og ”Når mor er på skrump” og Graviditetskogebogen. Hun er 34 år, Gift med Christian og har to drenge : Teo og Tor. Majbritt har en dyb passion for mad og madlavning og det at hjælpe kvinder i hormonel ubalance og dem som gerne vil tabe sig, både børn og voksne. Majbritt er freelance madskribent i Alt for damernes sund og slank. Se løbende hendes opskrifter i bladet. Læs også mere på frkskrump.dk og netslank.dk.
Ida Lysdahl Fahrenholtz (1986) er Professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed med speciale i human ernæring, og har desuden skrevet speciale om PCO. Ida arbejder som kostvejledere i Kost Klinikken Immanuel i Hellerup, og er tilknyttet Frk Skrump og NetSlank som vejleder. Hun har udviklet opskrifter til flere diætbøger og bidrager også til hjemmesiden PCOliv.dk. Vi kender jo også Ida fra brevkassen på PCOnet.dk
Interview med forfatterne
Ida Lysdahl Fahrenholtz og Majbritt Louring Engell
1. Dette er jeres første bog sammen. Hvorfor har i skrevet denne bog?)
Vi brænder sådan for emnet og målgruppen og har begge drømt om denne bog i flere år. Det er sådan en dejlig følelse at den nu endelig er her. Der er sådan behov for en bog til kvinder med PCO. Ca. hver 5 kvinde har PCO, så det er altså rigtig mange! Målgruppen er total overset. Rigtig mange går frustreret rundt uden de er behøver det. Vi ønskede at skrive en bog der øger opmærksomheden på syndromet så det ikke skal være så svært at forklare, hvorfor fedt er godt og kulhydrat mindre godt. Det er en stor mundfuld at få konstateret en kronisk diagnose, og vi ønsker derfor at hjælpe kvinderne på vej til en nemmere hverdag med PCO.
2. Hvad adskiller denne bog fra andre kendte PCObøger?
Vi ønsker at fortælle den gode historie om det PCO-venlig kostprincipper og demonstrere, hvor nemt det i virkeligheden er at spise PCO-venligt. Ligesom vi synes det er vigtigt at fortælle om, hvordan du kan håndtere de udfordringer der er når man skal lave sin livsstil om. I bogen kommer vi med nogle lethåndgribelig tommelfingerregler, så det dermed bliver mere overskueligt at følge en PCO-venlig livsstil. Bogens opskrifter er lækre, nemme og kan let implementeres i en børnefamilie.
3. Hvem henvender bogen sig til? Kan “Gamle” PCOpiger også bruge den eller er den mest til nye med PCO?
Alle kvinder med PCO der har brug for et positivt PCO-venligt indspark til deres livsstil. Både fordi den beskriver hvad du skal spise og hvorfor, ligesom du får input til sammensætninger af måltider, dagsplaner og menuer hvis du skal have gæster. Personer, der ikke har PCO og ønsker at spise maven flad eller blot spise sig til stabilt blodsukker, kan også få glæde af kostprincipperne og bogens mange dejlige opskrifter.
4. Er alle opskrifterne til os PCOpiger?
Hver og en! Ikke mindst supersunde for familie, venner og bekendte. Det gode ved opskrifterne er at de stabiliserer blodsukkeret, fordre den hormonelle balance, mætter (selvfølgelig ikke alle desserter) og løfter forbrændingen. Alle har glæde af PCO-mad!
5. Er der nogle nyheder I kan løfte sløret for allerede nu?
Masser af lækre desserter og bagværk (-:
6. I forbindelse med jeres daglige arbejde møder I mange piger med PCO. Hvilke udfordringer er de mest typiske for disse piger, og hvordan kommer I om det i bogen?
Mange kvinder med PCO oplever, at det er besværligt, når de skal ud. Fx når de skal ud og spise på restaurant, til middag hos svigerfamilien eller på ferie. Derfor har vi medtaget kapitlet “Lev hver dag med PCO”. Et kapitel der tager udgangspunkt i PCO-skolen. Nogle kan gå helt i bagløs, når de hører vigtigheden af, hvordan man skal sammensætte sin kost. Det kan faktisk gøres ret simpelt ved at følge bogens retningslinjer.
7. Jeg ved I begge brænder for at hjælpe os PCOpiger. Hvad er det vigtigste I vil formidle med denne bog?
Både at levere maksimal inspiration i forhold til opskrifter og sammensætninger af måltider, ligesom håndteringen af en hverdag med PCO er ekstrem vigtig at komme omkring. Vi vil gerne formidle vores budskab på en positiv måde, der netop udtrykker, at du sagtens kan leve hver dag med PCO uden at lide afsavn.
Bogen er virkelig god og et absolut “must have”, hvis du har PCO(S). Du kan smugkigge lidt her http://issuu.com/gads-forlag/docs/94118996958b4385aa0c3413977e15e2?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml