Irsk Stuvning
Der er dejligt billigt svinekød i butikkerne i øjeblikket. Det gav inspiration til en god gang irsk stuvning. Det er isnende koldt udenfor og den står på hygge herinde i varmen. Så god tung vintermad, det er godt:-) Normalt ville jeg jo have fået kartoffelmos til, men det var jo dengang;-) I dag er det dejlig blomkålsmos. Overvejede også at få stegt hvidkål til, men blomkålsmosen vandt:-) Hvidkålen ville nok have passet lidt bedre til det irske:-) En dejlig mør og rustik ret til en kold vinter dag.
Irsk Stuvning
ca. 2 kg. Nakkekam
ca. 100 g. Røget Svinemørbrad eller en pakke bacon (alt efter hvor fedtfattig man vil have det)
2 stk. Løg
1 bakke Champignons
1/4 Piskefløde eller cremefine
1/2 l. Vand
Salt og peber
1 Svineterning
Skær løgene i tern og svits dem i en stor gryde. Afrens nakkefilleten for det væreste fedt og skær den ud i store tern og brun dem godt i gryden. Skær svinemørbraden i tern og tilsæt. Champignons renses og skæres i tern. De tilsættes sammen med fløde, vand, salt, peber og en terning. Lad retten simre i et par timer, til kødet er helt mørt. Tilsidst kan sovsen jævnes med lidt majsstivelse (undlades hvis du spiser LCHF), hvis man ønsker det og kulør kan give en flot brun farve.
Tip
Kan varieres meget. Prøv med vin i steden for vand. Prøv med krydderier som timian, chili, hvidløg osv.
Blomkålsmos: https://pcoliv.dk/blomkalsmos/