Islagkage

 

Min datter og jeg har lavet islagkage til nytårsaften. Vi lavede to, så jeg kunne taget et billed af den ene her til bloggen. Desværre måtte vi så smage på den;-)Og ups, så var den væk. Den smager super godt.  Denne potion passer til en islagkage. Man kan tilsætte det smag man bedst kan lide. Chokolade og jordbær er vores favoritter her i hjemmet;-) Jeg ved ikke hvor mange personer den er til, men gætter at 8 personer godt kan få et pænt stykke. Og det er en is der mætter MEGET:-)

 

Is lagkage.

4 past. Æggeblommer
2 past. Æggehvider
1/2 liter Piskefløde
125 g. Sukrin Melis
1 tsk. Vanilje.
100 g. Mørk chokolade
100 g. Jordbær (evt. frost)

Æggeblommer, Sukrinmelis og vanilje piskes sammen til det bliver hvidt og tykt. Vend forsigtigt den pisket flødeskum i og pisket æggehvider. Del isen i to skåle. Tilsæt hakket chokolade og hakket jordbær i den anden.  Hæld først jordbær isen i en form og dernæst chokolade isen.

Tages ud et godt stykke tid før servering. Stil den evt. en time i køleskab. Pynt den efter smag, med f.eks bær, revet chokolade, chokaladesauce eller andet lækkert.

HUSK AT BRUGE PASTEURISERET ÆGGEHVIDER OG ÆGGEBLOMMER

 

6 thoughts on “Islagkage

  1. og der er ingen kvaler med indfrysning? ingen røren hvert kvarter? skal klart afprøves, skal bare lige finde sukrin melis der er til at betale, mon man kan bruge perfect fit 🙂

    1. Jeg rør ikke, men tror nok at min mormor gjorde det – for ja, så gammel er opskriften;-)

      Så lige brdr. Price i går og de kaldte denne is for en Parfait. Så lærte jeg det;-)

Skriv et svar til jeanette Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *