Jødekager

Julen nærmer sig hastigt. Jeg synes altid julemåneden er for kort. Drillenissen er slet ikke færdig med alle drillerierne herhjemme;-) Er der noget mere julet end at bage dejlige småkager? Disse Jødekager er rigtig gode. Hele familien spiser dem og min datter kan slet ikke få nok. Jeg lavede dem sammen med hende og hun synes det var sjovt at lave forskellige figurer. Det blev til mange flere end de få på billedet:-)

Jødekager

1 Æg
4 tsk. Sukrin
50 g. Smør
2 spsk. Piskefløde
170 g. Kamutmel
150 g. Mandler malet til mel

Pynt: Æggehvide, kanelsukker (sukrin) og hakket mandler.

Pisk ægget og sukrinen til en luftig hvid masse. Tilsæt smeltet smør og piskefløde. Derefter kamutmel og mandelmelet. Dejen æltes til den er sammenhængende. Del dejen i to dele. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være ca. 3 -5 mm. Stik småkager ud i den form du nu vil have og læg dem forsigtig på en bageplade med bagepapir. Småkagerne pensles med letpisket æggehvide, drysses med kanelsukker (lavet af kanel og sukrin) og hakket mandler. Småkagerne bages i en 200 grader varm ovn til de er gyldne.

 

3 thoughts on “Jødekager

  1. De ser super lækre ud 🙂 Prøvede forleden en anden sukkerfri opskrift, men jødekagerne blev bløde! Dine ser dejlige sprøde ud.

    God jul 😀

  2. Hej Nina.
    Er det den fedtreduceret mandelmel der er brugt her eller kan jeg bruge hjemmelavet mandelmel?

    Hilsen Maria

  3. Jeg prøvede mig med disse lækre julekager idag! Jeg brugte også fedtreduceret mandelmel hvilket vil sige at der skal en del mindre i. Jeg puttede ca 100g i. Jeg puttede 4 spsk. sukrin i men der måtte for min skyld gerne have været 8 i da de ikke var så søde!! På trods af de ikke var helt søde nok og at jeg brændte ca. halvdelen så blev det faktisk ret vellykket i forhold til hvordan det plejer at være når jeg bager!! Det vigtiste er jo at man ikke giver op:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *