Kalkun med Teriyaki.

.
Det her er en dejlig og hurtig hverdagsret. Det der tager længst tid er at snitte grøntsagerne. Jeg er vild med Teriyaki saucen. Man kan tilsætte andre gørntsager end dem jeg har brugt i dag.
.

Kalkun med Teriyaki
-4 personer
.
600 g. Kalkunstrimler (af kalkunfilet)
4 Porre
200 g Champignon
2 Snackpeber
200 g Grønne Bønner
1 fed Hvidløg
1 løg
1 spsk revet Ingefær (dosering efter smag)
3 spsk. Teriyaki Sauce
2 spsk OlivenOlie
.
Tilbehør: 100 g. Bulgur (Hvis du spiser LCHF kan du erstatte med blomkålsris)
.
Læg kalkunstrimelrne i en skål. Hæld Teriyaki sauce, ingefær og hvidløg over. Lad det trække i et par timer. Hvis du ikke har tid til det, så kan mindre tid gøre det. Skær alle grøntsagerne ud. Varm olien i en wookgryde. Svitskødet kødet til marinaden er næsten væk. Tilsæt så løg og lad det svitse. Derefter bønner, champignong, porre. Lige inden retten serveres tilsættes peberfrugterne.
.
Tip: Du kan evt. tilsætte lidt flydende kyllingbouillion.
.
Energifordeling
1803 g. 1589 kcal – 398 kcal
36 % Kulhydrat
39 % Protein
25 % Fedt
.
.

7 thoughts on “Kalkun med Teriyaki.

    1. Spurgte lige Ida. Og den er god nok:-) 30 g ukogt – svarende til 75 g kogt. Det samme som med grovpasta:-)

  1. Tip! Hvis I vil have fedtandelen op og dermed kulhydratmængden ned, kan I drysse med ristede cashewnødder og undlade bulguren. Cashewnødder har et højt indhold af MUFA (monoumættede fedtsyrer).

  2. Teriyaki med kalkun har jeg aldrig prøvet før, men det ser lækkert ud.
    Kan man købe teriyaki sauce i almindelige supermarkeder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *