Kålrabichips

Jeg afprøver en masse ting med Kålrabi for tiden og det har var en af de gode lækre ting. De minder helt vildt om kartoffelchips:-) Sprøde og lækre. Med en god dip til er de helt fantastiske. De er nemme at lave og man kan krydder dem efter egen smag:-) Skønt efterårsprojekt.

Kålrabi har en GI på 72. Her er hvad Netslank skriver om  grøntsager med højt GI.
Visse grøntsager har højt GI og skal derfor ikke være den foretrukne grøntsag. Men det er OK at spise dem en gang imellem i et måltid, hvor der samtidig er masser af protein og fedt. Det kan f.eks. være, hvis de serveres, når du er ude at spise.[password-protect]

Kålrabichips

½ Kålrabi
Salt
Krydderier som f.eks barberque, chili osv.
Raps olie.
Skær skralden af Kålrabien og skær den i tynde skiver. Det skal være meget tyndt. Skær dem derefter i en form som du vil have. Steg dem i olien til de er gyldne og sprøde.[/password-protect]
.

7 thoughts on “Kålrabichips

    1. Jeg har fundet kålrabi hos Føtex og hos grønthandler. Er ret sikker på at Bilka og Kvickly også har det. Måske Superbrugsen og Irma.

    2. Jeg synes også det er svært at finde. Har ledt i over et år, før jeg så dem. Men vi bor også på landet;-) Måske kan man få sin grønthandler til at bestille hjem (hvis man har sådan en).

      Jeg fandt den i Føtex i Ringsted. Var forbi igen i dag, men der lå kun nogle gamle rynket nogle, så det blev ikke til mere kålrabi:-(

  1. Tager jeg helt fejl?
    Er kålrabi ikke en rodfrugt?
    Og dermed ikke pco venlig når den opvarmes?
    Oplys mig 🙂 bare et spørgsmål 🙂

  2. Nu har jeg prøvet chipsne af – og de smager godt men jeg kunne ikke få dem sprøde uden at de blev helt mørke.
    De mindede mig mere om råstegte kartofler, som jeg iøvrigt elsker og savner rigtig meget.
    Så jeg tror bestemt jeg vil prøve det med dem.
    Og så tror jeg også sagtens de kunne blive til flødestuvet kålrabi, det vil jeg i hvert fald prøve af, for jeg har også et savn af flødestuvede kartofler.
    I morgen prøver jeg mosen.
    Jeg har 4 kålrabi, hamstret i min superbrugs, så der er noget at eksperimentere med :o)

    Maria MB

  3. Jeg prøvede at lave dem i ovnen Jeg kom dem først i en skål og rørte rundt med olie og krydderi, og så ca. 10 minutter i ovnen på hver side. Der blev de sprøde og lækre, uden at blive sorte.
    Og så lige en kæmpe stor tak for denne fantastiske hjemmeside. Det har gjort det meget nemmere at spise efter pco.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *