Kalvespidsbryst i Römertopf
Det var en kold søndag, hvor vi prøvede at få lidt skik på have og gård. Det var lækkert at komme indenfor og få varmen og denne dejlige vinterret:-) Retten havde simret i 6 timer og var mør, saftig og lækker. Det trænet øje får nok øje på den forbudte gulerod, men så den først efter billedet var taget;-) Jeg havde lagt et par gulerødder ved, da mine børn er vilde med dem.
Kålen smagte lidt a la brunkål og var super skønt. Maden passede sig selv i ovnen, mens vi var uden. Nemmere bliver det ikke:-)
Kalvespidsbryst i Römertopf
2 kg kalvespidsbryst
3 porrer
1 spidskål
1 spsk. rosmarin
2 fed hvidløg
salt og peber
Snit køl og porrer og læg det i Römertoft (husk at sætte den i blød først). Snit sværen på kalvespidsbrystet i tern. Gnid stegen/stegene (jeg havde to små) med rosmarin, hvidløg, salt og peber. Læg kødet ovenpå grøntsagerne. Læg låg på og stil det i en 150 grader varm ovn i 6 timer.
Serveres med lidt frisk tilbehør. Vi fik tzatziki til.