Kammerjunkere
Når det er så varmt som i dag, så skal jeg have is eller koldskål:-) En læser har for et stykke tid siden efterspurgt kammerjunkere, så jeg kastede mig over opgave i dag. Og jeg synes faktisk at det blev godt. Selvfølgelig er det ikke som de kammerjunkere man køber, men vil faktisk heller have dem jeg har lavet:-) Jeg lavede koldskål, af kærnemælk, lidt Ylette, sødemiddel og vanilje. Jeg puttede lidt dejlige blåbær i. Det kan jo laves på 1000 måder og du har nok din helt egen favorit:-)
Kammerjunkere
50 g. Mandelmel (hjemme malet)
200 g. Kamutmel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. Vanilje
2 spsk. Sukrin eller andet sødestof
75 g. blødt Smør
1 Æg
evt. skallen af en halv øko. citron
Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Tril dem til små kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir på. Bag kammerjunkerne i en 200 grader varm ovn i ca. 6 minutter. Nu kan de tages ud, deles og lægges tilbage i oven. Sluk ovnen og lad kammerjunkerne stå i ca. 30 minutter.
Jeg synes de var svære at dele, så jeg lod faktisk de fleste være hele. Satte dem bare i ovnen igen og lod dem stå i 30 minutter i den slukket ovn. Men det er jo smag og behag. De smuldre nemt.
Tip. Man kan også tilsætte kardemomme.
Juhuu endnu engang har du reddet mig,så jeg kan få det,jeg har allermest lyst til:-)
Du er simpelthen bare en fantastisk kvinde… Sikke evner du har i et køkken 😉
Tak skal I have:-) Glæd jer. Jeg har virkelig nydt koldskål i dag. Og så uden at reagere. Mon ikke jeg skal have en potion mere i aften;-)
De er så gode, har virkelig manglet dem til min hjemmelavede koldskål- TAK
tusind tak fordi du tog min opfordring op! Glæder mig til at lave dem. Sommeren er reddet!
Hej
Ville bare lige sige at jeg lavede dem i går uden bygmel. Jeg har ikke prøvet dem før, så aner jo ikke hvordan de i virkeligheden skal være, men synes at de blev rigtig gode.
Jeg brugte 100 g købt mandelmel og og 150 g kamutmel. Jeg tilsatte ca. 25 g ekstra smør for at få det til at hænge bedre sammen.
Hele huset dufter af vanilie og bagværk 😍 glæder mig til at prøve dem til dessert i morgen med koldskål 🙂 håber de smager bare halvt så godt som de dufter.