
Kamsteg a la Porchetta
Sidste del i min mands fødselsdags menu, er hovedretten. Og her undskylder jeg virkelig for billedkvaliteten, men jeg stod med gæster og havde slet ikke ro til at tage billeder:-) Var lettere stresset;-) Men jeg er sikker på at I kan fornemme at det virkelig var noget der smagte lækkert.
Min ovn virker jo stadigvæk ikke rigtigt. Derfor havde jeg lidt problemer med sværen. Jeg har ingen grill eller varmluft. Og er godt nok træt af det. Jeg VIL have et nyt komfur! Nå en dag er der vel også penge til det;-)
Husk lige at give jeres stemme på PCOnet.dk http://adoptionsverden.dk/pconet/index.php?/topic/1429-ida-online-skal-det-forts%c3%a6tte-afstemning/page__fromsearch__1
Kamsteg a la Porchetta
2,5 kg. kamsteg
1 bundt persille
2 dl. hakket blandet krydderurter (jeg brugte rosmarin, timian og oregano)
5 fed hvidløg
skallen af 1/2 citron (revet fint)
salt og peber
Sauce
1/2 l. piskefløde
2 bouillon terninger, svinekød
Stegeskyen
1 liter vand
Snit sværen på stegen i det ønsket mønster. Skær stegen ud, så den bliver et langt stykke som man kan rulle sammen. Jeg har fundet det her på youtube http://www.youtube.com/watch?v=evKQSs2HV_8 Beklager meget alle reklamerne, men I kan her se hvad jeg mener og hvordan man gør;-) Bland krydderurterne, hvidløg, citron, salt og peber sammen i en skål og fordel det på kødet. Rul kødet sammen og bind snor på. Gnid stegen med salt. Læg stegen på en bagerist, tilsæt 1 liter vand i bradepanden og lad den steg i 4 timer ved 120 grader. Den sidste halv time skal der skrues op på 225 grader. Grill evt. lidt til sidst, hvis sværen ikke er sprød.
Sauce
Tag stegeskyen og hæld den igennem en sigte, ned i en gryde. Tilsæt bouillon og piskefløde. Lad det koge ind til en tyk sauce. Smag til med salt og peber. Tilsæt kulør.
Vi fik en skøn salat til.