Kamutpasta – af Mai-Britt Andreasen
Mai-Britt Adreasen har været så sødt at sende mig en forsmag på hendes næste bog. Forsmagen er en super opskrift på hjemmelavet kamutpasta. Det ser dejligt ud, og indbyder bestemt til at jeg skal kigge nærmere på den bog når den udkommer:-) Mange tak Mai-Britt:-)
– 4 personer Du skal bruge: 300 g kamut fuldkornsmel 3 store æg 1 tsk salt 1-3 spsk koldpresset raps- eller olivenolie Sådan gør du: Hæld melet ud på bordet i en lille bunke, og lav et fordybning i midten. Pisk æggene let, og hæld dem i fordybningen. Tilsæt salt og 1 spsk olie. Dejen blandes nu ved at lave små cirkelbevægelser, hvor man nærmest “trække” melet ind i æggemassen. Dette gøres lettest med en gaffel eller en finger. Når æg og mel er samlet helt, æltes dejen blød, kompakt og elastisk. Dette tager ca. 10 minutter, alt imens dejen bliver lysere og lysere, og kan gøres i en røremaskine, men resultatet bliver bedst, hvis man lægger lidt knofedt deri. Er dejen for fast, kan der evt. tilsættes lidt vand eller ekstra olie. Lad dejen hvile køligt i 10-20 min, og udrul den derefter på en pastamaskine. Denne proces kan være lidt besværlig. De første 3-4 gange, jeg kører dejen gennem maskinen plejer den at smuldre i kanterne, men fold dejen og kom den igennem maskinen igen og igen, så samler den sig mere og mere. Har du ikke en pastamaskine, kan dejen sagtens udrulles med en kagerulle. Kom pastaen i velsaltet kogende vand, og kog den i 4-5 min. Husk at teste mørheden undervejs. PCOliv.dk
Hjemmelavet kamutpasta
af Mai-Britt Andreasen (Sund Base)
.
Mmmm ser lækker ud. Glæder mig til bogen udkommer
hjemmelavet pasta det er bare lækkeret, så denne opskrift må jeg bare prøve en dag…