Kanel drøm

En rigtig lækker kage til weekenden. Blød og smasket og med en dejlig smag af æbler og kanel. Kage er noget af det der er svært, at finde alternativer på når man har PCO. Kager er forbundet med hvedemel, så man skal forberede sig på at kager aldrig bliver det samme. Men hvis kager er lig denne, så klager jeg ikke:-) Jeg fik flødeskum til, men man kan også rører lidt Fromage Frais, med sødestof og vanilje:-)

Kanel drøm

4 Æg
6 spsk. Sukrin
2 spsk. fiberHusk
50 g mandelmel fra funktionel mad (dehydret)
50 g. Kokosmel (malet meget fint)
100 g. Kamutmel eller hvid hvede
1 dl. Mælk
1 dl. smeltet Smør
1 tsk. Vanilje
2 tsk. Bagepulver

Æblefyld
1 Æble
1 tsk. Kanel
2 tsk. Sukrin

Skær æble i små terne. Jeg synes det er bedst uden skræl, men det er en smagssag. Læg dem i en lille skål og vend kanel og sukrin i. Tag to rørerskåle frem. Put 4 æggeblommer i den ene og de 4 æggehvider i den anden. Pisk æggehviderne helt stive (og gem dem til sidst). Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukrin. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt. Til sidst vendes de pisket æggehvider forsigtigt i dejen. Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform. Fordel ca. halvdelen af æblerne over dejen. Hæld resten af dejen over og put resten af æblerne på (tryk dem lidt ned i dejen). Kagen bages i en 180 grader varm ovn i 30-40 minutter.

.

10 thoughts on “Kanel drøm

 1. hej jeg har lige et ?
  kan man blende bygflager og bruge det som bygmel eller er det forkert. kan nemlig ikke få bygmel før om 14 dage…

  1. Mandelmel køber jeg i sverige, da det er billigere. Men tror jeg vil prøve at købe i tyskland næste gang:-) Du kan dog få det i helsekosten eller hos Frk. Skrump. Det samme gælder sukrin. Sukrin kan du også få i f.eks føtex hvor det hedder multisød. Ellers kan du erstatte med andet sødestof.

 2. Jeg bagte kagen i går aftes, og den er lækkert selv min mand, søn og svigerforældre syntes om den, herligt!! Jeg erstattede mandelmel med fint blendede mandler og det fungere fint. Jeg har lige et spørgsmål hvorfor skal det Skallin i?? Jeg kom det ikke i.
  Heidi

  1. Jeg kom Skallin/Husk i for at gøre kagen mere luftig. Jeg har ikke prøvet at bage den uden, så ved ikke om man kan fornemme forskel:-)

   Godt at høre at det også fungerede med malet mandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *