Kanelcrackers
En lille lækker ting at have, når man bliver lækkersulten. Det er en temmelig stor potion, men det er ikke et problem herhjemme;-) Mine børn elsker dem. Kiksene er søde og smager skønt af kanel. Super til eftermiddagsfrugten. De får en rigtig flot gyldenfarve og holder sig nemt et par uger i en god kagedåse. Og kun 32 kcal pr. kiks;-)
Kanelcrackers
-ca. 48 stk.
1/2 dl. Sesam
1/2 dl. Hørfrø
1/2 dl. Solsikkekerner (malet til mel)
1/2 dl. Mandelmel fra funktionel mad – affedtet
1/2 dl. Kamutmel eller hvid hvede
2 dl. Rugmel
1 dl. Vand
1 Æggehvide
1 tsk. Salt
1 spsk. Kanel
1/2 tsk. Sukrin+
Bland alle ingredienserne sammen. Lad det stå i ca. 10 minutter. Del portionen i 2 og rul det ud mellem to stykker bagepapir. De skal være meget tynde, men lige tykke nok til at du kan flytte det fra bagepapiret. Skær kiks ud i ønsket størrelse og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Bag kiksene ca. 10 minutter (afhænger at tykkelsen) ved 180 grader. Når de er bagt, lægges de til afkøling på en bagerist. De bliver mere sprøde i det når de er kolde. Opbevares i tæt lukket kagedåse.
Energifordeling
432 g. 1536 kcal – 32 kcal pr. kiks
15% Protein
36% Fedt (14% MUFA)
48% Kulhydrat