Karamelæble kage


I weekenden lavede jeg denne skønne kage. Det varen rigtig kold vinterdag, hvor sneen faldt i store mængder udenfor, så der skulle  noget ekstra hygge på bordet. Måske var det også lidt selvmedlidenhed;-) Vi skulle have været til stor familiefest med overnatning og vi havde glædet os meget. Men sygdom i det lille hjem, gjorde at vi måtte blive hjemme. Så får man da lidt ondt af sig selv;-) Denne æblekage smager rigtig skønt. En kaloriebombe, men det er jo også december;-) Kanal og kardamomme gør smagen ekstra skøn.

.

14 thoughts on “Karamelæble kage

 1. Det lyder som en rigtig skønt og dejlig julekage 🙂 Nogle af os må dog ikke få for meget æble om dagen – så det skal man nok lige have med i betragtning, inden man kaster sig over kagen!

 2. Den har jeg lavet men da det var en impulsiv beslutning brugte jeg noget Isis sødemiddel i stedet for Sukrin samt noget julekagekrydderi i stedet for kanel og kardemomme. Både manden og jeg synes den smagte godt.

  Tak for denne side i øvrigt. Det er den første jeg tænker på når jeg mangler inspiration til mad.

  Tip: I opskrifterne kunne du måske skrive hvilke mærker du brugte samt hvor de er købt. 🙂 Det vil gøre det nemmere for mig 🙂

 3. Hej Sonja.

  Tak for de dejlige rosende ord. Det er dejligt at du synes om bloggen. Desværre er det ikke muligt at skrive hvilke mærker og hvor de er købt, da jeg handler flere forskellige steder og mærkerne ofte skifter:-)Mit køkken er tit et samsurium af varer;-) Men hovedsagelig handler jeg hos Fkr. Skrump.

 4. Ha, ha, ja jeg tager jo bare for givet at alle med pco kender Frk. Skrump:-) Du finder deres butik her http://frkskrump.dk/shop/ De mærker tydeligt når varen er PCOvenlig. Så det er supernemt at handle der. God fornøjelse:-)

 5. Hej Jeanett.

  Jeg har desværre ikke den store erfaring med isisprodukterne, da jeg ikke kan tåle dem. Måske kan du få noget ud af Ida´s indlæg om sødestoffer? Synes hun skriver hvor meget det søder osv.

  Held og lykke med det:-)

 6. Jeanett, jeg tillader mig lige at svare. Jeg ville bruge lidt mindre. Det gør jeg generelt, da jeg synes at perfect fit hurtig får en bitter eftersmag ellers. Og husk, at når du bruger perfect fit kan du halvere mængden af fedtstof, der skal i en given opskrift. :o) Om man kan bruge perfect fit, sådan som det er meningen i denne opskrift (lavet som karamel på panden) er jeg dog ikke helt sikker på. Jeg har dog ikke forsøgt mig, så det er kun en formodning.

 7. Jeg har lavet musli med Isis ” sukker” hvor jeg smeltede det på panden, har også lavet æbler på pande hvor jeg kom lidt Isis på og synes det smelter fint.. Så tror sagtens du kan bruge det i denne opskrift! Mvh

 8. Så fik jeg endelig prøvet denne kage, og sikken en katastrofe *fnis*
  Allerførst måtte jeg skrige på hjælp, fordi jeg stod med hænderne i dejen og havde glemt at tage æblerne af panden. Derefter var min springform ikke ordentligt lukket, så alt den lækre karamel flød ud over hele køkkenbordet. Sidst men ikke mindst besluttede min ovn sig for at hoppe hen på GRILL i stedet for 250 grader, og der var røg i hele hytten. Dybt suk!

  MEN da der blev skruet ned, og kagen fik 20 min i ovnen tog jeg den ud, og serverede den for kæresten + veninde. Den smagte rigtig godt! ..og det er da voldsomt imponerende, at en kage der går SÅ meget galt stadigvæk smager skønt, jeg tør slet ikke tænke på hvor godt den smager, når den bliver lavet rigtigt.

  Thumbs up! Glæder mig til at forsøge 2. gang, det kan da kun gå bedre. 😀

 9. Så fik jeg lavet kagen igen, denne gang i anledning af at jeg fik venindebesøg, og da jeg havde fået brugt al min forberedelsestid på at gøre rent med min mor herhjemme, så endte jeg med slet ikke at have været kommet i gang med kagen, da min veninde kom. Det blev derfor et fælles projekt at lave kage, og nøj hvor vi hyggede os.
  Det er en nem kage som man sagtens kan pusle med at lave, og denne gang var den langt mere vellykket end mit katastrofale forsøg beskrevet ovenfor.
  Den smagte igen fremragende, og det er en meget økonomisk+gæstevenlig kage fordi den mætter så godt, at den rækker utroligt langt. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *