Karamel konfekt
Det er midt i december, kulden bider og vinden suser. Hjemmehygger er klart at foretrække. Jeg har tænkt på disse karameller længe, men nu fik jeg dem endelig lavet. De er super dejlige. Men mit første forsøg ud i karameller, så bær over med billederne;-) Egentlig er planen at de skal holde sig til d. 24. Meeeeen jeg tvivler på at de bare overlever dagen;-) Jeg puttede chokolade på nogle af dem og andre pakkede jeg ind i bagepapir som karameller. Begge slags er hyggelige og smager godt.
Karamel konfekt
3 dl. Piskefløde
150 g. smør
3 spsk. Sukrin
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
evt. et par dråber karamelessens (men behøves ikke)
ca. 100 g. nødder (jeg brugte cashewnødder og pistacie) .
Put alle ingredienserne i en sliplet gryde eller dyb pande. Varm stille det hele op, og lade det koge stille og roligt til det er blevet til en tyk masse. Det kan godt tage lang tid. Måske 30-45 minutter. Når massen er klar (se tip), hældes den over i en form der er beklædt med bagepapir. Stil formen i køleskabet. Efter et par minutter når massen er stivnet lidt hældes nødderne over. Tryk dem lidt ned. Skal stå koldt i min. et par timer. Derefter tages det ud af køleskabet. Skæres i ønsket form og overtrækkes med chokolade. Husk at afkøle chokoladen så meget som muligt, så karamellen ikke bliver opløst når den overtrækkes.
Tip.
Tag en teskefuld karamel og læg den i køleskabet. Stivner den er den færdig. Ellers koges karamellen mere. Du kan også putte en teskefuld karamel i et iskoldt glas vand. Det har samme virkning.