Kernebrød

Mit nye favoritbrød er så afgjort dette kernebrød. Jeg har lavet det de sidste par weekender. Det er så lækkert. Og det er et hit hos min ellers kræsne mand;-) Brødet er blødt og fugtigt – selv efter 4 dage er det dejligt at spise:-) Man må selvfølgelig forberede sig på at det ikke er som et brød med hvedemel, men det er et fantastisk brød. Det bedste PCOvenlige brød jeg har lavet til dagsdato:-)

 

Kernebrød
– 18 skiver

4 Æg
1 dl. Mælk
50 g. Rugmel
50 g. Kamutmel
1 tsk. Salt
1 spsk. Husk/Skallin
2 tsk. Bagepulver
1 dl. Solsikkekerner
1 dl. Græskarkerner
1 spsk. Hørfrø.

Rist solsikkekerner og græskarkerner på en pande ved svag varme. De må ikke brænde på. Afkøl lidt og mal det så til fint mel. Pisk æggene tykke tilsæt mælk, salt, bagepulver, Skallin, kamutmel og rugmel. Pisk det godt og lad det hvile i 10 minutter. Pisk derefter melet at kernerne og de hele hørfrø i. Put dejen i en rugbrødsform (jeg forede min med bagepapir) og bag brødet ved 180 grader i ca. 20-30 minutter.

 

Energifordeling (kun brød)
577 g  1493 kcal – 83 kcal pr. skive

25% Kulhydrat
54% Fedt
21% Protein

Til sidst får I lige min skønne frokost i går. En skive brød med salat, hamburgerryg og Limeagurker (se opskriften her)  https://pcoliv.dk/frikadellespyd-med-limeagurker/ En perfekt mad:-)

11 thoughts on “Kernebrød

 1. Hej
  Hvor kan jeg købe Kamutmel……. Det brød skal nemlig helt sikkert prøves.

  Hilsen Tanja

  1. Man kan købe kamutmel fra Urtekram i Bilka, nogle Føtex og Kvickly butikker har det også.

   Jeg foretrækker dog at bruge kamutmel fra Aurion og det fåes ved helskost forretninger

   :0)

  1. Jeg prøver;-)Har mere spændende i støbeskeen, men skal lige finde tiden;-) Og dejligt det kan bruges:-)

 2. Uhm, virkelig lækkert. Det er også allerede blevet favoritten hjemme hos os. Tusind tak for opskriften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *