Kikærte dip med chips.
Uh, jeg længtes bare efter chips. Og hvad gør man så?? Tænkte lidt på de tortillachips, jeg har liggende herind. De er rigtig gode, men tager noget tid at lave. Derfor kom denne opskrift i stand:-) Super hurtigt og smagte rigtig godt. Første “chips” i mange måneder:-) De blev super sprøde.
Kikærte dip med chips
1 dåse Kikærter
4 spsk. Creme fraich 9%
1 fed hvidløg
1 spks. Sesamolie
2 Tortillas pandekager
Åben dåsen med kikærter og skyld dem grundigt. Hæld dem i en skål og tilsæt creme fraich, hvidløg og sesamolie. Blend det hele med en stavblender til det bliver en ensartet masse. Tortilla pandekagerne skæres i trekanter eller anden ønsket form, lægges på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen i ca. 8 minutter ved 200 grader.
.
Knas, knas. De blev godt nok sprøde og gode. Lavede nu ikke det der kikærte ting til, men en god dilddip. Næsten som i gamle dage, hvor chipsene kom fra en pose(:
Det smager rigtig godt. Og det er super chips til børn – her var børne ikke tvivl.
Pippen var dog ikke lige til børn, men de voksne var vilde med den.
Et lille tip, så kan man med en olie-spray, give tortillaerne lidt olie og så give dem lidt krydderri, fx chilli.
Super idé med krydderierne. Det vil jeg da prøve næste gang:-) Tak for tippet.
Super chips 🙂 I min ovn skal de dog ikke have mere end et sted mellem 5 og 6 minutter… Kom en lille smule chili olie på – det gør dem virkelig lækre 🙂