
Kikærtedeller med stegt spidskål
I forbindelse med min flytning har jeg fået ryddet godt ud i køkkenskabene. Bagerst i et af skabene fandt jeg 4 dåser kikærter. Aner ikke hvorfor jeg har købt dem, men der har jo nok været en mening 😉 Nå, hvad finder man så på med kikærter? Der findes jo rigtig mange dips og falafelopskrifter, så her er en lidt anderledens kikærteopskrift.
Kikæter er jo kulhydrat, så det er faktisk lidt svært at sammensætte en opskrift med dem, hvor kulhydrat indholdet ikke bliver skyhøjt. Jeg har fået fordelingen ned ved at forsøge at få lidt protein og fedt med. Ideelt vil det nok være at få f.eks lidt kylling til også 😉 Jeg har valgt at tilsætte lidt hvid hvede i denne opskrift, da det ellers er svært at få farsen til at hænge sammen.
Smagen er lækker og det er dejligt at få lidt andet engang imellem 🙂
Kikærtedeller med stegt spidskål
– 6 personer
2 dåser kikærter
2 æg
1 gul peberfrugt
1 løg
1 fed hvidløg
50 g hvid hvede
50 g revet ost 16%
salt og peber
1 dl olivenolie til stegning
2 spidskål
salt og peber
50 g groft hakket mandler
60 g bacon (ristet stykker)
Dip
300 g skyr
hvidløg
evt. lidt sødestof
Skyl kikærterne godt i koldt vand. Hæld dem i en i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg og peberfrugt. Kør til du har en lidt grov ensartet masse. Hæld det over i en røreskål. Tilsæt hvid hvede, æg, revet ost, salt og peber. Rør det godt sammen. Form små frikadeller og steg dem i godt med olie. Hvis du ønsker dine deller ekstra sprøde så kan du vende dem i hvid hvede inden stegning.
Snit spidskålen fint og steg det i lidt olie. Smag til med salt og peber. Top kålen med grofthakket mandler og sprødristet bacon.
Smag skyr til med hvidløg og evt. lidt sødestof.
Energiberegning pr. person
565 g, 500 kcal, 33% kulhydrat, 46% fedt, 22% protein.