Kokossmåkager – Julens glæder
Sneen daler stille ned udenfor. Der er 1 måned til jul og det får mig helt i julestemning. Jeg er i øjeblikket vild med at ekperimenterer med småkager. Tænker at det må kunne lade sig gøre at få småkager, selvom man har PCO. Og jeg synes faktisk at det lykkes ganske godt. Småkagerne er meget sprøde og lækre. Sikke en festlig jul det bliver alligevel:-)
Kokossmåkager
–ca. 40 stk.
125 g Smør
5 spsk. 75 g. Sukrin
1 Æg
125 g Kokosmel
1 dl. Mandelmel (dehydreret fra Funktionel mad)
1 stk. Vanilie
evt. lidt god mørk chokolade
Start med at male kokosmelet, så det bliver helt fint. Det behøves ikke, men jeg synes det er mere lækkert. Ælt alle ingredienserne sammen i en skål. Stil dejen i køleskabet i ca. 30 minutter. Tril derefter små kugler (på størrelse med en valnød). Læg dem på en bageplade med bagepapir på. Tryk kuglerne lidt flade med gaffel. Hvis gaflen hænger fast i kagerne kan man dyppe den i vand. Kagerne flyder ikke ud eller hæver ikke, så de kan godt sættes tæt. Bag kagerne i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Tip. Bliver ekstra dejlige af at blive dyppet i chokolade.
Disse blev prøvet i lørdag. Mine to børn spise næsten hele potionen og jeg har lovet at lave flere i næste weekend:-) De smagte rigtig godt.
Tror du man vil kunne bruge kamutmel i stedet for majsmel?
Tja, det tror jeg faktisk godt. Kamutmelet er jo noget mere sødt, så tror det kan blive lækkert. Hører gerne om resultatet:-)
Jeg kaster mig ud i forsøget så. Har endnu til gode at prøve at bage med kamutmel, men nu skal det være. Både rigtigt brød og disse lækre fyre. Jeg melder tilbage ang. småkagerne.
KeSnI5 obmsdlwirdhn
Så fik jeg forsøgt mig med kamutmel i stedet for majsmel. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvordan dine er, men mine har meget løs krumme. Ja, de smuldrer en del. Rigtig sprøde er de heller ikke blevet. Kun lidt, men de er bløde i midten. Og så fik jeg ikke puttet nok agavesirup i (det er dog ikke kamutmelets skyld :D) De smager ok, men var bare ikke helt, hvad jeg drømte om.
Jamen det var da uheldigt. Mine er ikke løse i det og er sprøde. Men selvfølgelig bliver de ikke som når man bager med hvedemel:-) Synes nu at disse går fint an:-)