Koldhævede grovboller – af Nina Jensen

Denne opskrift på spændende og anderledens boller, har jeg modtaget fra Nina Jensen. Her er hvad Nina selv skriver:

“Jeg er ny i alt det her PCO-kost, men kan lide at lave mad, så har fundet inspiration her på siden og har lavet disse grovboller. Jeg lavede dejen i går aftes og bagte dem her til morgen. Jeg forsøgte at bage dem både i muffinforme men også på bagepapir, men synes klart de blev mest fine i formen. De virker lidt klæge i starten men de skal have lov til at køle lidt af. Smager rigtig godt med ost og mætter meget :-)”

Koldhævede grovboller af Nina Jensen

25 g gær
4 dl lunken vand med 1 dl minimælk
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk sødemiddel
50 g malet sesamfrø
150 g malet solsikkekerner
50 g rugmel
150 g kamutmel

Udrør gæren i den lunkne væde. Tilsæt salt og krydderier, rør godt. Dernæst de melede produketer lidt efter lidt. Sæt dejen i køleskabet og tag ud næste dag. Tag en muffinform og smør med enten olie eller becel. Brug skeer til at tage dejen ud med og op i formen., dejen er fast og sej. Smør til sidst med æg/mælk så de får den brune overflade. Bages i varmluft 175 grader ca i 20 min. God fornøjelse 🙂

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *