Koteletter med fyld og portobellosauce

Disse lækre koteletter var en rigtig dejlig middag i går. Lidt luksus på en trist tirsdag, skal der jo være plads til;-) Det blev faktisk et meget mere velsmagende måltid end jeg havde forventtet – hvilket jo er fantastisk:-) Og vi sad faktisk og tænkte på at det nok skulle have været et weekend måltid. Der spiser vi altid lidt bedre mad. Hverdagsmad plejer at være mere simplet, som hakket kød osv.

Nå, engang imellem skal man jo forkæle sig selv og hinanden:-) Vi manglede på ingen måde kulhydraterne til dette måltid. Det var mættende, lækkert og smagfyldt.

Den smukke skål og tallerken er fra Ib Laursen

 

Koteletter med fyld og portobellosauce
-2 personer

3 koteletter (600 g)
125 g. mozzarella
frisk timian
salt og peber

Protobellasauce
3 portobellosvampe
1 skvat portvin
1/4 l. piskefløde
1 svineboullionterning
salt og peber

Tilbehør
300 g. blomkål
1 bundt asparges
1 rødløg
2 fed hvidløg
salt og peber

Skær en lomme i hver kotelet. Læg mozzarella, nogle stængler timian og lidt salt ind i lommen. Luk med en kødnål eller en tandstik (træ). Steg koteletterne på panden. Ca. 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Tag koteletterne af panden. Læg nu de skiveskåret svampe på og rist dem. Tilsæt portvinen og lad den koge lidt ind. Derefter tilsættes fløden og boullion. Lad det koge ind til saucen har den tykkelse du ønsker. Smag til med salt og peber. Og tilsæt evt. lidt kulør.

Skær løget og hvidløget ud og svits dem på en pande godt med olie. Tilsæt små buketter blomkål. Efter et par minutter tilsættes aspargesene, der er skåret i mindre stykker. Smag til med salt og peber. Steg til grøntsagerne stadigvæk har lidt bid.

Energiberegning pr. person:  1013 kcal,  778 g, 37% protein, 56% fedt (16 g. mufa), 17% kulhydrat (18 g.)

 

3 thoughts on “Koteletter med fyld og portobellosauce

  1. Det ser rigtig dejligt ud, selvom jeg nok ville udelade asparges og vente på, det bliver sæson for dem 🙂

    Hvad er fyldet i koteletterne?

    Mange hilsner, Mette

    1. Ja, det er jo smag og behag;-) Jeg elsker at skifte lidt mellem grøntsagerne.

      Fyldet kan du læse i opskriften:-)

  2. Hej Nina!
    Lavede denne skønne ret i weekenden – og igen blev en af dine opskrifter en succes. Det er virkelig en lækker ret, som vil blive lavet igen her hos os. Og også nem at lave ;0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *