Krydret Bananbrød – Duftende brød
Saftig, smasket, sød og bare skønt. Det her er virkelig en helt fantastisk kage. Og den holder sig godt et par dage. Jeg bager den ofte når vi skal på tur 🙂 Det er en af de her kager, hvor jeg føler at jeg bestemt ikke går glip af noget 🙂
Krydret Bananbrød
-12 skiver
4 æg
1 spsk. Sukrin+
2 spsk. fiberhusk
50 g. Kokos (malet helt fint)
50 g Kamutmel (kan erstattes af 50 g. hvid hvede)
2 dl. Mandelmel fra Funktionel mad. Affedtet
3 dl. Mælk
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Kanel
1 tsk. Kardemomme
2 spsk. Rapsolie
2 modne Bananer
Pisk æg og sukrinen til en tyk hvidlig masse. Tilsæt resten af ingredienserne på nær bananerne. Pisk det godt igennem. Bananerne moses med en gaffel og røres i dejen. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Hæld det i en smurt rugbrødsform. Bag brødet i en 180 grader varm ovn i 45-60 minutter. Tag forsigtig brødet ud af formen og læg det på en rist. Knæk chokoladen i mindre stykker og læg den på brødet. Når det er smeltet, kan du fordele det med en pensel. Når brødet er afkølet sættes det i køleskabet og serveres koldt.
Energifordeling
1056 g. 1824 kcal – 152 kcal pr. skive
20% Protein
24% Fedt
21% Mufa
35% Kulhydrat