Kvindekuren – anmeldelse

En bog til kvinder over 40 år – Hmmm, tænkte jeg første gang jeg læste om bogen. Gode kræfter står bag, så jeg overvejede for og imod. Da den ikke er skrevet direkte til PCOkvinder, så lagde jeg den lidt på hylden igen. Men efter at have hørt at de fleste opskrifter er PCOvenlige, så har jeg valgt at læse den. Og det er jeg glad for jeg har gjort:-)

Det er jo ikke nogle hemmelighed at jeg sidste år rundede de 40 år, og må da indrømme at årene er begyndt at sætte sig. Også at have små børn, hvoraf især den ene bare ikke vil sove om natten, sætter sine spor. Synes jeg er kommet til at se gammel ud de sidste par år. Måske kunne jeg hente noget ud af denne bog, som jeg kan bruge?? Det kan da kun blive bedre (tænkte jeg).  Og jeg blevet meget positiv overrasket:-)

Som der står i bogen “Helt reel og sober forskning viser, at aldringsprocesser godt kan påvirkes gennem det, vi spiser” – det er da positivt. Især fordi (ud fra det jeg forstår) PCOvenlig kost med et lille tvist er perfekt. Så kan man altså opnå endnu en god “bivirkning” ved PCOkosten:-)

Jeg har lært en masse om min krops forandringer. Naivt troede jeg ikke der var den store foreskel på at være 20 eller 40 – altså bortset fra at det hele hænger lidt mere;-) Men det har jeg bestemt lært nu. F.eks falder ens forbrænding. Hvilket måske giver mig en god forklaring på, at jeg har sværer ved at tabe mig. Og min krop har brug for andre ting, end den havde for 10 år siden.

I bogen kan man også følge 7 kvinder der vælger at leve efter “Kvindekuren” i 15 uger. Der er før og efter billeder, samt et lille intereview med hver kvinde. Det synes jeg er meget spændende. Man kan se at kvinder selvfølgelig har tabt sig, da de lever af 1100 kcal, men det der slår mig mest er deres udstråling:-) De ser så livsglade ud og min. 10 år yngre.

Bogen indeholder også en masse dejlige opskrifter.  Der er 100 opskrifter. De fleste af dem er PCOvenlige og nytænkende – forstået på den måde at de indeholder de ting, der er gode for os over 40 år.

Jeg har som sagt lært rigtig meget af bogen. Det er svært for at beskrive det nærmere uden at afslører hele bogens indhold:-) Jeg er også vild med at bogen er skrevet med rigtig dejlig humor. Det er godt når man kan grine ad sig selv. Men jeg vil rigtig gerne give denne bog, mine varmeste anbefalinger. Til dig der er over de 40 år og tænker på din krop. Om du har PCO eller ej – læs den:-)

Læs pressemeddelelsen fra forlaget herunder.

Kvindekuren, Slank uden rynker

– af Charlotte Hartvig

Lad os bare se det i øjnene: Der sker ting og sager med fysikken, når vi runder de 40. Hormonerne stikker af for at leve deres eget liv. Forbrændingen falder, muskelmassen svinder, rynkerne viser deres sande ansigt – og det er pludselig blevet svært at slippe af med de ekstra kilo, der stædigt har sat sig fast på lår og mave.

Skal vi finde os i det? Nej! Er der noget at gøre? Ja!

Charlotte Hartvig – diætist og medforfatter til bestselleren Spis maven flad – kommer kvinderne til undsætning med Kvindekuren. En kur, der både holder og er til at holde ud.

Bogen giver de allervigtigste tip til vægttab efter de 40. Den anviser det rigtige miks mellem fedt, proteiner og kulhydrater. Den udpeger de madvarer, der kan holde huden glat og spændstig – også, når man taber sig og er i fare for at ligne en rynket rosin. Den fortæller, hvordan man kan spise sine hormoner i balance, så humøret og energien stiger.

Kvindekuren disker derudover op med mere end 100 lækre opskrifter – her kan man selv vælge, om man vil gå efter mave- eller lårfedtet. I bogen kan man også møde syv kvinder, der på 15 uger tilsammen har tabt 67,5 kilo og smidt 129 cm i taljen – og forskellene er virkelig til at få øje på, når man sammenligner deres ”før” og ”efter” billeder.

Charlotte Hartvig er klinisk diætist og indehaver af Kost Klinikken Immanuel i Hellerup. Hun er forfatter og medforfatter til adskillige bøger, bl.a. Skrump dig glad, Skrump dig smuk, Spis dig gravid samt bestsellerne Spis maven flad og Hold maven flad. I 2011 udgav Charlotte Bliv mere mand på 10 uger i samarbejde med Jeppe Just. Opskrifterne til Kvindekuren er udarbejdet af Majbritt L. Engell og Alice Apel Hartvig, der også arbejder med kostvejledning på Kost Klinikken Immanuel.

Forfatter – Charlotte Hartvig.
Kvindekuren – slank uden rynker
160 sider
Forlagets pris: 249 kr.

1 thought on “Kvindekuren – anmeldelse

  1. har også anskaffet mig bogen for som du selv siger er gode kræfter bag ! jeg er ikke helt 40 endnu men tæt på og tænkte måske jeg kunne forebygge lidt 🙂 Ud over bogen er fyldt af nyttig info er den også ret underholdende som du selv siger.Og opskrifterne er GODE !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *