Kylling i hvidvin.
Kylling er altid godt. Det spiser vi meget herhjemme. Ofte bare kyllingfilleter, men engang imellem skal der også være lidt luksus:-) Denne ret er helt sikkert i luksusområdet. Ikke fordi den er dyr og besværlig, men fordi smagen er helt i top:-)
Kylling i hvidvin.
1 stk. kylling
Oliven olie
2 fed Hvidløg
1 tsk. Oregano
2 dl Hvidvin
1 Kyllingterning
ca. 2 dl. Vand
Salt og peber
2 spsk. Cremefraish
Evt. lidt Sukrin eller andet sødestof. (alt efter valg af vin)
Stegt rosenkålsmix
1 kg. Rosenkål
2 stk. Bladselleri
1½ Blomkål
1 stk. Løg
1 fed Hvidløg (mere hvis man er til det)
Salt og peber
Oliven olie
Her er grøntsagerne brugt som tilbehør til Kylling i hvidvin https://pcoliv.dk/?p=844 Men grøntsagerne kan bruges til mange andre slags kød.
Skær kyllingen i 8 dele og brun dem i olien olien. Tilsæt resten af ingredienserne (dog ikke sødemiddel og cremefraish) og lad det hele simre i ca. 1 time. Tag kyllingstykkerne op og kog saucen godt igennem med cremefraich. Smag til med sødestof til sidst hvis det er nødvendigt. Lad saucen koge ind til den bliver lidt tyk.
Rens de yderste blade af rosenkålen og del dem i halve. Varm olien på panden og steg hvidløgene der er delt i halve. Tag hvidløgene op og steg rosenkålene i ca. 5 minutter. Del blomkålen i små buketter, skær sellerien i små stykker, skær løget i strimler og steg det hele i ca. 5 minutter mere. Alt efter hvor al dente man kan lide sine grøntsager. Smag til med salt og peber.
Retten er her serveret med Guacamole
Hvad sker der med hvidvinen der fremgår ikke af opskriften?
Den skal bare i der hvor jeg skriver “tilsæt resten af ingredienserne” 🙂