Kylling Moussaka
Normalt laver jeg denne moussakka med oksekød, men da jeg åbnede fryseren, var der kun kyllingekød:-) Så det blev til Kylling Moussakka. Og det var bestemt ikke dårligt. Faktisk smagte det rigtig dejligt. Vi fik Coleslaw til (opskrift følger i morgen). Hvis man synes ostesaucen bringer for mange kalorier, kan man bruge æg og feta i steden for.
Kylling moussaka
2 Auberginer
Olivenolie
900 g. hakket Kyllingkød
1 Løg
2 spsk. hvidvin
1 ds. hakket Tomater
2 spsk. hakket persille
2 tsk. hakket mynte
1 tsk. stødt kanel
Salt og peber
Ostesauce
90 g. Smør
3/4 dl. Kamutmel
1/2 l. Mælk
2 sammenpisket Æg
2 dl. Parmesanost.
Start med at skære auberginerne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem i et fad og drys godt med salt over. Lad dem trække min. 1 time. Skyld dem godt og læg dem til tørre på et rent viskestykke. Steg dem i godt med olivenolie. Svits det fint hakket løg i godt med oliven olie. Tilsæt køddet og brun det. Tilsæt de hakket tomater, vin og krydderierne. Lad det simre i ca. 20 minutter. Læg et lag af auberginer i bunden af fadet, hæld kødsaucen over og afslut med et lag auberginer.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og tilsæt lidt af gangen mælken til saucen er glat. Tag saucen af varmen og tilsæt æg og ost og pisk saucen glat. Hæld det over mousakkaen. Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter.
.