Lækker Chokoladekage – af Rikke Johnson

Denne opskrift passer lige til en fredag. Lækker chokoladekage, men fantastisk glasur. Mange tak Rikke for det:-)

Lækker chokoladekage – af Rikke Johnson

325 g perfec fit eller 500 g sukrin
3 3/4 dl. mælk
4 æg
200 g kamutmel
200 g mandelmel
2 spsk. fiber husk
3 spsk. kakao
3 tsk. vaniliepulver
3 tsk. bagepulver
150 g flydende becel

Glasur
200 g flydende becel
250 g sukrin melis
150 g kokosmel
7 spsk. kold kaffe
2 1/2 spsk. kakao
2 tsk. vaniliepulver

Æg og perfec fit piskes godt til en luftig æggemasse. Mel, fiber husk, kakao, vaniliepulver, bagepulver blandes og tilsættes i æggemassen sammen med resten af ingredienserne. Det hele piskes med elmixer til dejen er ensartet. Dejen kommes i en stor bradepande (den som tilhøre ovnen) og bages ved 190 grader i 20-25 min.

Glasuren laves imens kagen bager. Alle ingredienserne kommes i en gryde og varmes op lige til kogepunktet og smøres på kagen når den lige er kommet ud af ovnen.

(kagen kan godt fryses med glasuren)

17 thoughts on “Lækker Chokoladekage – af Rikke Johnson

 1. Mums! Den er utroligt lækker ud!

  Opskriften er til meget stor portion, ikke? For jeg tror ikke min økonomi (her tænker jeg især på sukrinen) går til at lave denne opskrift, men hvis det er en meget stor portion kan jeg jo måske halvere den, og måske endda mere end det. 🙂

  1. hej Helle
   jo kagen er til en stor bardepande, du kan sagtens halver dejer og komme den i en mindre form. Jeg brugte perfic fit da jeg lavede kagen og det er knap så dyrt som sukrin.
   VH
   Rikke

 2. Uhhmmm, ,den ser super lækker ud… Det er vist det der kakdes en pco-venlig guf-guf kage… Den bedste kage… 😉

 3. Mnnn det mest liflige og gammelkendte duft af Lottes chokoladekage fra gamle dage er i hele vores hus – på bordet står til afkøling 1/4-del af Rikkes chokoladekage – kan næsten ikke vente til i aften – mnnnnnnn altså.
  Tror det måske bliver kagen til min fødselsdag i år, når det nu er slut med forårslagkagen hulk!
  Så lagkage af rouladeopskriften, boller af lowcarb-brødblandigen (som er testet og godkendt – smager godt) og så Rikkes chokoladekage.

  Tester iøvrigt vandbakkelsesdej for tiden, vil så gerne lave “rigtige” fastelavnsboller. Det er lykkedes til noget nær det perfekte med bygmel, som jo desværre ikke er godt. Med mandelmel var det fiasko og kamutmel synes jeg bliver for groft-agtigt.
  Men dem af bygmel med Ninas creme, hindbærmarmelade og flødeskum var manden helt vild med, trods han ikke kan lide vandbakkelse – hi hi det konservative menneske!
  Jeg kan i små mængder godt klare bygmel – så jeg “synder” nok lidt mere end jeg burde og laver dem til fastelavn – la la la!

  Maria MB

 4. Har lavet denne kage i dag som muffins.

  Lavede ½ potion og fik 18 muffins. Bagte dem ved 200 grader alm ovn i 16-18 min. Af fyldet lavede jeg kun en kvart portion og jeg synes det var rigeligt til alle 18 muffins.

  Og mums de smager..

 5. hej er helt ny herinde og det er første gang jeg prøver at bage med dette sukrin. jeg synes kagen smager dejlig, er meget tung hvilket undrede mig når der ikke er så meget mel i. Men jeg synes at det er som om der er en peber agtig fornemmelse på min tunge når jeg har spist af den. Kan helt klart kun spise et stykke af gangen 😉 er spændt på eftervirkningen, har prøvet at bage med perfect fit og det var bestemt ingen succes.

  1. Det “tunge” er man desværre nød til at vende sig til. Hvedemel ville lette kagen, men er jo ikke godt for os;-) Jeg tror det er sukrinen du fornemmer som peber agtig på tungen. Du kan evt. erstatte med andet sødestof:-)

 6. hej. det gode ved denne sukrin er at jeg ikke har haft oppustet (eller det som er være) mave, findes der andre erstatningssukker som virker på samme måde som sukrin uden at efterlade den peberagtige fornemmelse? det gør ikke noget kagen et tung, det gør at den virker mere klæ hvilket er lækkert, i forhold til en tør kage….er helt vild positiv over at opdage dette forum 🙂

 7. En af mine ynglingskager har altid noget i fryseren af den så kommer trangen er det lige i microbølge ovnen og så smager den som nybagt Uhmmmm

 8. Den ser utrolig lækker ud 🙂

  Er dog bare i tvivl om det er ok at bruge kamut mel, det er jo durum… Hvad har i af erfaringer?

  1. Hej Joy
   Nu er det jo ikke min egen opskrift. Jeg tror ikke det er affedtet mandelmel, da det er en rigtig stor mængde. Så jeg ville prøve med hjemmemalet (eller købt mandelmel (ikke affedtet).
   Jeg synes personligt ikke at glasur er godt at fryse.

 9. Jeg afprøvede med affedtet mandelmel, men kom kun den halve mængde i. Det fungerede rigtig godt. 😊 nu er kagen røget i fryseren med glasur på, så må jeg se hvordan det bliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *