Lær hvad der sker i din krop – af Majbritt Louring Engell

Majbritt Louring Engell skriver her om hvad der sker i din krop, når du spiser PCOvenlig og når du ikke gør:-) Hvorfor er det så vigtigt at blive på kosten? Hvad sker der i din krop? Hvad ser der når man overholder kosten? Eller når man falder i vandet?

Vi lærer dig hvordan du spiser dig i balance.

PCOvenlig mad handler mere om biokemi end om kalorier.

Du kan spise dig slank og i balance med PCO-venlig kost. Du skal spise løs af protein og fedt. Det vil sige du skal spise masser af kød, fisk og fjerkræ samt fedt fra nødder, avocado, olier, oliven og mayonnaise. Der skal spares på de langsomme kulhydrater, mens de hurtige kulhydrater skal helt væk. De hurtige kulhydrater, laver ballade i din krop på flere måder. De øger din sultfornemmelse, de blokerer for vægttab, de giver søde tænder, brødlyst og de kan give væskeophobninger i kroppen i flere dage, så du føler dig oppustet, utilpas, træt og energiforladt.

Efter kort tid på PCOkosten vil du opleve fysiske forandringer, det er fantastisk. Din menstruation vender måske tilbage, eller bliver mere regelmæssig, du sover bedre, du får mere energi og har mere overskud, og du taber dig eller flytter dellen fra maven. Hastigheden på vægttabet svinger fra pige til pige og ikke alle kvinder med PCO har behov for at barbere kilo af. Er du en af dem kan du stadigvæk have rigtig god gavn af at spise PCOvenligt, både i forhold til humør, fertilitet og generel sundhed.

Mange oplever ”hårde dage” når de går i gang med at spise PCOvenligt. Nogle oplever en konstant sult og at tankerne cirkulerer omkring hvad der skal spises til det næste måltid, hovedpine, utilpashed, mange toilet besøg, uro i kroppen og træthed. Det udfordrer trangen til sødt eller andre hurtige kulhydrater. Men hold ud. Kroppen er ved at tune ind på PCO balance. Selv om du vil tabe dig, kan det således betale sig at spise flere kalorier i starten, så du oplever god mæthed. Efter en uges tid kan du skære kalorier af så du fx kan følge dit mål om vægttab. Det er dog meget individuelt hvordan kroppen reagerer på denne kostforandring.

Ender du i kagedåsen får du lov at mærke smerten med det samme. Din krop ophober væske, dit vægttab udebliver, din vægt stiger (men pga væske), du får meget søde tænder (lyst til mere), bliver mere sulten og du er mere fristet end normalt. Bliv clean, vent ikke til i morgen. Hold fokus og brug metadonslik når du er fristet. Altså gode sukkerfrie alternativer. Se mere på
http://www.netslank.dk/shop/selected da alle disse alternativer er PCO-venlige.

Kvinder med PCO kan have et nedsat niveau af mæthedshormoner og et øget niveau af sulthormoner. Det er derfor vigtigt at spise en kost, der øger mæthedsfornemmelsen. Vi kan hjælpe dig med at sammensætte din kost så den leverer maksimal mæthed.

PCO-kosten passer til dig der har PCO, fordi den er designet så den ikke stresser insulinproduktionen i din krop, dermed kommer din krop i balance. Du oplever en ny hverdag, et nyt liv med PCOpower som Nina så fint siger det.

– af Majbritt Louring Engell
Master i Fitness og Træning &
PB i Ernæring og Sundhed

www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *