Lagkage – fra bogen “Hold maven flad”

Dette er en opskrift  fra bogen “Hold maven flad”.  Bogen er skrevet af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell og er fyldt af dejlige PCO-venlig opskrifter. Fotograf  Henrik Freek Chistensen

Lagkage
8 stykker

5 minimum-kiks eller 40 g Fiberstrø
100 g hasselnødder
2 æg
2 dl Sukrin
150 g hytteost
30 g flydende oliemargarine
1,5 dl minimælk
50 g bygmel (Bygmel er desværre ikke pcovenligt mere. Prøv at erstatte med andre meltyper)
2 tsk. bagepulver

Fyld
1 dl fløde 38%
200 g fromage frais
2 tsk. flydende sødemiddel
½-1 tsk. vaniljepulver
citronsaft
2 bananer
100 g sukkerfri vingummi og lakrids

Blend Minimum-kiks til mel i en foodprocessor,og blend hasselnødderne til mel. Pisk æg og Sukrin godt med et piskeris. Bland i en anden skål hytteost, flydende oliemargarine, mælk, knuste Minumumkiks, nøddemel, bygmel og bagepulver. Vend det i æggemassen. Hæld dejen ud i to springforme belagt med bagepapir. Bag bundene ca. 10-15 minutter ved 200 grader i en varmluftovn. Stil bundene til afkøling på en rist i minimum 20 minutter, inden du smører med cremefyldet. Pisk fløden til skum, rør fromage frais i og smag til med flydende sødemiddel, vaniljepulver og citronsaft. Skær bananerne i skiver. Læg den ene lagkagebund på et fad og kom et tyndt lag creme ovenpå. Fordel bananskiverne og læg så den anden lagkagebund ovenpå. Smør med resten af kagecremen og pynt med slik.

300 kcal pr. stykke

Foto af Henrik Freek Chtistensen

8 thoughts on “Lagkage – fra bogen “Hold maven flad”

 1. Jeg kan ikke tåle hasselnødder, kan man bruge mandler i stedet eller er andre nødder bedre?

  1. Jeg mener det er dem der hedder fiberkiks nu – fra føtex. Jeg ved ikke om du kan erstatte hyggeosten. Måske fromage frais???

 2. øhhhmmm hvad en i hulan laver det der slik på toppen? det ligner umiskendeligt meget eldorado fra haribo 🙂

  måske lidt bær ville være bedre til os pco-piger 😉

  sanni

  1. Billedet er fra bogen:-) Der står sukkerfrit slik i opskriften, så mon ikke det er det er er på billedet? Jeg spiser ikke sukkerfrit slik, så kender det ikke. Men man kan jo erstatte med noget man kan tåle/spise.

 3. Skøn opskrift – men hvorfor i alverden toppe med slik, når man lige har lavet den skønneste sukkerfri kage??? Bare et undrende spørgsmål..
  Skal klart afprøves og pyntes med masser af friske bær.

  Hav en dejlig dag – Camilla

  1. Igen – der står sukkerfrit slik i opskriften. Men man kan selvfølgelig sagtens putte frugt på:-) Helt efter egen smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *