
Lammekølle
Lækker grillet lammekølle. Det er sommermad:-) Vi er jo vilde med at grille her i huset, og weekenden bød på denne fantastiske lammekølle, der blev lagt på Webergrillen. Vi grillede også blomkålen, hvilket blev ufatteligt lækkert. Og så var det nemt;-) Tallerknen blev lidt farveløs og der skulle nok have været et eller andet grønt på. Beklager for det. Men smagen var 100% i top;-)
Grillet lammekølle og blomkål
Lammekølle
1 lammekølle
2 stilke rosmarin
10 fed hvidløg
salt og peber
Blomkål
1 blomkål
en sjat olivenolie
timian
salt og peber
Dressing
1 bæger creme fraish 38%
1/2 agurk
1 fed hvidløg
2 tsk. tørret mynte
1 spsk. oliven olie
lidt citronsaft.
Lav en masse stik i lammekøllen hvor du putter hvidløg og rosmarin i. Gnid stegen med salt og peber. Læg stegen over indirekte varme og grill den i ca. 1,5 time.
Skyl og rens blomkålshovedet. Læg det på et stort stykke bagepapir. Hæld olivenolie over og krydre med salt og peber. Læg nogle timianstilke ved. Luk bagepapiret sammen om blomkålen. Fold også et lag sølvpapir om. Læg det over indirekte varme på grillen. Det skal have samme tid som stegen.
Hæld creme fraish i en skål. Tilsæt lidt olie, citronsaft, mynte og hvidløg. Riv agurken og kram vandet ud af det. Rør det i dressingen.