
Landkylling med cremet majs
Påsken nærmer sig og derfor starter jeg nu et påsketema:-) Jeg har endnu engang handlet hos min absolutte ynglings slagter TP netmarked og har købt skønne lækkerier, som jeg vil poste her op til frokost. Vi starter ud med en gul ret med en hel fantastisk kylling:-)
Kylling er altid et hit her i huset, især når den er så lækker som denne fra TP netmarked. Denne friske ferske landkylling er noget af det bedste jeg længe har smagt. Jeg kunne ligesom fornemme at kylle havde gået i solen og skrabet efter orme og korn. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg købe sådanne en kyllerylle;-)
(majs er liberal LCHF – hvis du spiser efter det).
Landkylling med cremet majs
-6 personer
1 fersk landkylling 1600 g
1 citron
1 bundt frisk timian
salt og peber
2 ds majs (285 pr. ds)
1 flaske Milda (7%)
salt og peber
1 fed hvidløg
200 g. aparges
400 g. broccoli
Rens og skyl kyllingen. Skær det yderste af vingespidserne (lægges i bradepanden). Del citronen og skyl timianen. Læg det ind i kyllingen og luk den med en kødnål. Læg kyllingen på en bagerist over en lille bradepande. Hæld ca. 1/2 liter vand i bradepanden. Steg kyllingen en time ved 180 grader (kyllingen skal være gennemstegt)
Rens aspargesene og broccolien. Damp dem et par minutter til de er lidt møre.
Skyl majsene og hæld dem i en lille gryde. Tilsæt hvidløg, salt og peber, samt Milda. Lad det simre til det er tykt.
LCHF tip
Erstat Milda med piskefløde og put gerne lidt smør på grøntsagerne.
Energiberegning
2620 g, 3209 kcal. 20% kulhydrat, 46% fedt, 35% protein.
Troede ikke Majs var PCO venlige?!😊
Det afhænger af hvilken kost man spiser efter 🙂 Se f.eks her i linket på side 4 https://pcoliv.dk/8.pdf
Det handler om at se måltidet som helhed.