Langtidsstegt bundet Ribbensteg – Julens glæder
Trængte til noget andet mad. Noget med god smag. Kød der har simret i timevis og kan skæres med gaflen:-) Pengepunge var næsten tom, men jeg fandt et stykke ribbenssteg i fryseren, som jeg har undgået længe, fordi det er så kedelig mad. Tænkte lidt kreativt for at få smag ind og det blev rigtig lækkert. Kødet var ørt og skønt. Sværen var sprød og ikke mindst blev saucen rigtig dejlig;-) Stegen kunne også have været god på grillen.
Langtidsstegt bundet Ribbenssteg
1 stk. Ribbenssteg 1200-1500 g.
Salt
4 Laurbærblade
Krydderurter, som f.eks persille, oregano, timian, rosmarin.
Salt og peber
½-1 liter vand
Skær benene af stegen. Gem benene, da de skal bruges til bund og er gode gnaveben:-) Hak krydderurterne og bland dem med salt og peber. Smør krydderurterne på undersiden af stegen (hvor benene sad) og snør stegen godt sammen med bomuldstråd. Gnid sværene med salt. Læg først benene i et ovnfast fad, dernæst de fire laurbærblade og til sidst stegen ovenpå. Steges i en 160 grader varm ovn i ca. 2 timer. Efter ca. 30 minutter hændes vandet ved. Tag stegen ud og brug evt. væden til sauce. Den kan smages til med en boulionterning og jævnes med maizena.
Hvad fik du til?
Bulgur rösti, grønne bønner og brun sauce:-) Lækkert……..
Ser virkelig lækkert ud. Glæder jeg mig til.. 🙂 ses vi mon til et af Ida´s fordrag?