Lasagne med glaskål

Lasagne med glaskål

 

Elsker bare efteråret med alle de spændende og skønne grøntsager. Især kål er der meget af. Jeg kom forbi Føtex som i denne uge har flere spændende kåltyper. Bla. glaskål (også kaldet  knudekål) og palmekål. Palmekålen er super lækker. Jeg ender som regel med at smørstege den, da det bare er det bedste. Men hvad med glaskålen?

Og er den egentlig ok for os PCOpiger at spise? De GI tal jeg kan finde på glaskål siger 4, men jeg ved ikke hvor troværdigt det er. Det er ikke en rodfrugt da kålen og de lange blade vokser over jorden. Den er heller ikke fast i det som f.eks kålrabi. Den virker mere sådan kålagtig 😉 Men hvis du vil være sikker så spis kun lidt af den. Glaskål er super i salat med en lækker dressing, lavet som fritter, mos osv. Jeg er faktisk ret glad for den og synes det er så ærgerligt at vi kun kan få den få uger om året.

I går lavede jeg en lækker lasagne hvor jeg brugte glaskålen som pasta. Det smagte rigtig dejligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *