Lav din egen sommerdressing – Af Ida Lysdahl Fahrenholtz

Ida giver her nogle skønne bud på, hvordan du nemt kan blande dine egne dressinger til sommerens dejlige salater.

Lav din egen sommerdressing

Creme fraiche dressing

350 g skyr fraiche (8,5% fra
Løgismose)

1 bundt friskklippet purløg

Salt og hvid peber

 

Bland alle ingredienser.

Thousand Island dressing

500 g fromage frais

1 spsk citronsaft

½ tsk flydende sødemiddel

½ tsk salt

1 lille løg, fintrevet

2 spsk Cervera Kethcup, uden tilsat
sukker

 

Bland alle ingredienser.

Tzatziki

300 g kvark

½ agurk, revet

2 spsk citronsaft

2 spsk olivenolie

2 fed presset hvidløg

Salt og hvid peber

 

Bland alle ingredienser.

 

 

Aioli

50 g ægte mayonnaise, fx fra Graasten

1 fed presset hvidløg

1 spsk citronsaft

1 spsk hvidvinseddike

Salt og hvid peber

 

Bland alle ingredienser.

Cremet marinade

100 g kvark

70 g cashewnøddesmør

Salt

 

Bland kvark og nøddesmør med lidt
salt.

Bruges til fx kylling: Skær
kyllingebryst i store tern og vend dem i cashew-marinaden. Sæt kyllingen på
spyd.

 

Hvidvinsmarinade

2 dl hvidvin

70 g tomatkoncentrat

1 tsk flydende sødemiddel

1 tsk karry

1 tsk paprika

2 tsk soja

Salt og peber

 

Bland alle
ingredienserne til marinaden og lad dit kød hvile i marinaden i køleskab i 30
min.

 

Chili-ingefærmarinade

Saften fra 2 citroner

Saften fra 2 lime

1 tsk flydende
sødemiddel

1 spsk friskrevet
ingefær

1 finthakket chili

1 tsk fiskesovs (eller
salt)

 

Bland alle
ingredienserne til marinaden og lad dit kød hvile i marinaden i køleskab i 30
min.

________________________________________________________________________

 

-Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *