Lav din egen sommerdressing – Af Ida Lysdahl Fahrenholtz
Ida giver her nogle skønne bud på, hvordan du nemt kan blande dine egne dressinger til sommerens dejlige salater.
Lav din egen sommerdressing
Creme fraiche dressing
350 g skyr fraiche (8,5% fra
Løgismose)
1 bundt friskklippet purløg
Salt og hvid peber
Bland alle ingredienser.
Thousand Island dressing
500 g fromage frais
1 spsk citronsaft
½ tsk flydende sødemiddel
½ tsk salt
1 lille løg, fintrevet
2 spsk Cervera Kethcup, uden tilsat
sukker
Bland alle ingredienser.
Tzatziki
300 g kvark
½ agurk, revet
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
Salt og hvid peber
Bland alle ingredienser.
Aioli
50 g ægte mayonnaise, fx fra Graasten
1 fed presset hvidløg
1 spsk citronsaft
1 spsk hvidvinseddike
Salt og hvid peber
Bland alle ingredienser.
Cremet marinade
100 g kvark
70 g cashewnøddesmør
Salt
Bland kvark og nøddesmør med lidt
salt.
Bruges til fx kylling: Skær
kyllingebryst i store tern og vend dem i cashew-marinaden. Sæt kyllingen på
spyd.
Hvidvinsmarinade
2 dl hvidvin
70 g tomatkoncentrat
1 tsk flydende sødemiddel
1 tsk karry
1 tsk paprika
2 tsk soja
Salt og peber
Bland alle
ingredienserne til marinaden og lad dit kød hvile i marinaden i køleskab i 30
min.
Chili-ingefærmarinade
Saften fra 2 citroner
Saften fra 2 lime
1 tsk flydende
sødemiddel
1 spsk friskrevet
ingefær
1 finthakket chili
1 tsk fiskesovs (eller
salt)
Bland alle
ingredienserne til marinaden og lad dit kød hvile i marinaden i køleskab i 30
min.
________________________________________________________________________
-Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne