LCHF boller

Uhm, det her er de absolut bedste boller jeg nogensinde har fået uden mel og sukker. Wow de er gode. Ok, det er nok ikke pænt at se om sin egen opskrift, men jeg er fuldstændig høj over dem:-)

Vi fik dem med dejlig smør og en lækker ost på. Bollerne er med lidt sprød skorpe lige når de kommer ud af ovnen. De er bløde inden i og er vildt velsmagende. Hvis man laver dem lidt større kunne de sagtens bruges som burgerboller. Jeg er bestemt ikke den eneste der kunne lide disse boller. Familien spiste portionen på 1 dag:-)

 

 

 

 

 

LCHF boller
-18 stk.

4 æg
150 g. Philadelphia ost
2 spsk. FiberHusk
2 dl. Mandelmel
2 dl. mælk
2 tsk. bagepulver – med top
1 tsk. salt
1 spsk. Sukrin+
1/2 dl. rapsolie
1/2 dl. Kokosfibre
1 dl. hasselnødder (malet til fint mel)
2 dl. græskarkerner (malet til fint mel)

1 æg til pensling og evt. birkes

Pisk æggene tykke. Tilsæt mælk, fiberhusk, Philadelphia ost, bagepulver, salt og sukrin. Pisk det godt. Tilsæt derefter mandelmel, kokosfibre, olie, nødder og kerner. Pisk det godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter. Afsæt 18 skefulde dej på 2 bageplader med bagepapir. Form dem med en våd ske. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Drys evt. med birkes. Bag bollerne i en 220 (varmluft 180 grader) ovn i ca. 10 minutter.

Energiberegning pr. stk.: 116 kcal, 52 g, 25 % protein, 63 % fedt, 12 % kulhydrat (3 g)

 

3 thoughts on “LCHF boller

  1. Tak for en rigtig god opskrift – jeg tror faktisk min jagt på det hvide brød er ovre. Istedet for boller bagte jeg det som et almindeligt franskbrød i form (ca. 45 min v. 180) og det holder sig godt i køleskabet.

    1. Tak fordi du lige bragte min opmærksomhed på det:-) Det er kokosfibre og jeg har rettet teksten. Kalder det bare kokosmel herhjemme, så den smuttede lige:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *