LCHF burger med røget oksespidsbryst
Mens vi venter på sommer kan vi jo sagtens bruge vores røgeovn 🙂 Min Landmann klare snildt en kold vinterdag, og kan trylle en burger med lækkert fyld frem. Både kød og løg gør denne burger helt unik og værd at tilberede. Endnu engang må jeg sige at jeg ikke forstår dem der siger at PCOvenlig mad er kedeligt 😉
Jeg har fyldt min burger med salat, tomater, agurk og hjemmerørt aioli (hvidløgsmayonnaise). Det bar helt perfekt. Bollen er en udgave uden mel, da jeg spiser LCHF. Men man kan jo altid købe eller bage en anden udgave 🙂
Jeg tilbereder altid meget kød, når jeg har gang i røgovnen. Så her røg jeg hele to oksespidsbryst. De forsvinder en del, men får en helt fantastisk smag. Det var saftigt og smagsfuldt. Jeg brugte en blanding af æble og Hickory flis. Det gav en god smag. Jeg fyldte flisbakken op 2 gange, og sørgede for at vandbakken ikke løb tør. Det var helt perfekt.
LCHF burger med røget oksespidsbryst
-4 personer
1 oksespidsbryst
Rub
25 g. Sukrin Gold (farin kan bruges hvis man ikke spiser LCHF)
2 spsk. paprika
1 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
1/2 spsk. sennepspulver
1 spsk. salt
1/2 spsk. peber
Æble og Hickory flis
Ciabattaboller – LCHF udgave
6 stk. (eller 4 store til f.eks burgere)
1 æg
3 æggehvider
3 dl mandelmel (ikke fedtreduceret) (jeg brugte den fra Funktionel mad)
1 dl pofiber
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
3 dl kogt vand
5 spsk. Fiber husk
Stegte marineret løg
2 store løg i tykke ringe
1 dl oliven olie
2 spsk. balsamico
1 spsk. yaconsirup
Røget oksespidsbryst
Bland ingredienserne til rubben sammen og gnid stegen godt ind i det. Pak stegen ind og læg den i et fad i køleskabet i 12-24 timer. Tænd op i røgovnen. Husk at din flis skal have ligget i blød (min. 30 minutter). Put vand i bakken. Læg kødet på risten og giv det ca. 12 timer lige under 100 grader.
Ciabattaboller
Bland alle de tørre dele sammen. Tilsæt æg og pisk det godt. Til sidst tilsættes de 3 dl kogt vand og dejen samles. Det virker fast og lidt gummiagtigt. Del dejen i 6 kugler og form dem til flade boller (ca. 2,5-3 cm høje). De puffer helt op når de bager. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne i en 175 grader varm ovn (almindelig). De skal have mellem 50-60 minutter. Tager du dem ud for tidligt, så falder de sammen.
Stegte marineret løg
Bland olie, sirup og balsamico sammen i en pande og stil den på middelvarme. Skær løgene i ca. 1 cm. tykkelse. Pas på at de falder fra hinanden. Læg løgringene på panden og steg dem til de er møre. Det må gerne stå læge og simre, for at få den gode smag.
Tip
Bollerne kan ikke opbevares i pose. Men kan gemmes til dagen efter, hvis man pakker dem i bagepapir.
Det rå marineret kød der lige er lagt i rygeovnen
Så lækkert så det ud da det var færdigt
En lækker LCHF burger