
LCHF madbrød
Ofte mangler jeg brød til min mad. Elsker bare at dyppe brød i sauce og olie;-) Og engang imellem må jeg bare have det. Disse er super lækre. Bløde og med en god smag. Krydderierne på toppen kan man bytte ud med det man selv bedst kan lide.
Men ok, denne her opskrift er jeg kommet meget let til. Det var rigtig lækkert og jeg er glad for at finde ud af at dejen også kan bruges til disse små brød. Det er dejen til mine LCHF Tortillas 🙂 Jeg har kun ændret en lille ting.
LCHF Madbrød -8 stk.
2 æg
1 dl. creme fraiche 18%
1 dl. mælk
2 spsk. Fiber Husk
3 spsk. Sesammel
2 spsk. Mandelmel
1 tsk. bagepulver
70 g. revet ost
lidt salt
Oregano
Rør æg og creme fraiche godt sammen til det er en tyk masse. Tilsæt resten af ingredienserne. Hvis du bruger almindelig revet ost (pose), så kan du tage en stavblender og mixe det sammen med. Ellers bliver det for tykke tortillas. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Smør papiret med olie. Tag 1/8 del af dejen og læg dem på bagepapiret. Det er bedst at lægge 4 på hver bageplade. Form brødene runde uden at presse dem for flade. Drysses med salt og oregano. Bages i en 200 grader varm ovn (180 grader varmt luft) til de er let gylden. Tror det er ca. 10 minutter
Når du bager dem vil de hæve og se noget tykke ud, men de bliver flade, når de har ligget lidt ude.
Tip. Prøv at lave dine egne hvidløgsbrød ved at tilsætte hvidløg i dejen. Du kan også prøve at drysse andre krydderier på toppen, som rosmarin, timian, chili osv.