Linsedal med kalkun, korma karry og tomat – fra Årstiderne
Spændende ret som jeg nok ikke selv ville have kommet på. Jeg har aldrig smagt korma karry før, men det smagte rigtig godt:-) Jeg er dog lidt i tvivl om jeg lavede retten som den skulle. For når jeg googler billeder af linsedal, så ser det lidt anderledens ud, men jeg synes jeg fyldte opskriften godt;-)
Under alle omstændigheder smagte retten rigtig godt. Og gav godt med varme;-) Jeg valgte at spise retten som den var, dog spiste jeg ikke gulerødderne. Linserne er ikke specielt LCHF, men ok i den almindelige PCOkost. Jeg reagerede ikke på det:-)
Linsedal med kalkun, korma karry og tomat – fra Årstiderne
2 brev korma karry
250 g. rød peberfrugt
1 tsk. raps eller olivenolie
150 g løg
½ citron
salt og peber
300 g. tomater
1 pakke kalkun i tern
1 bæger røde linser
2 fed hvidløg
300 g. gulerødder
1 blomkål
Linser
Skyl linserne i koldt vand og kom dem i kogende vand med salt (1 del linser til 2 dele vand). Kog dem møre i 15-20 minutter.
Grøntsager
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Skur eller skræl gulerødder, skyl romanesco, peberfrugt og tomater. Skær gulerødderne i skrå skiver, hak tomaterne og del romanesco i buketter. Skær peberfrugten i tern.
Dal
Varm en tykbundet gryde op med 1 tsk. olie, tilsæt løg og rødder og sauter til grøntsagerne er halvmøre, 5-7 minutter. Tilsæt kalkunkødet og steg et minut eller to. Kom ½-1 brev korma karry ved og vend godt rundt. Hæld 4 dl vand og de hakkede tomater i gryden og kog op. Kom de kogte linser, romanesco og peberfrugt ved. Tilsæt evt. lidt vand til dal´en har lind konsistens. Kog igennem til alt er mørt og smag til med korma karry, salt og peber.
Servering Server linsedal i dybe tallerkner.