
Low carb kanelsnegle
-12 stykker
Dej
4 Æg
2 spsk. FiberHusk/Skallin
120 g Philadelphia
2 spsk. Sukrin+
1 dl. Mælk
1 dl. Mandelmel
1 tsk. Vanilje
2 tsk. Bagepulver
Fyld
150 g. meget blød Smør
2 spsk. Kanel
2 spsk. Sukrin+
1 Æg
Rør æg, skallin og sukrin til en luftig masse. Tilsæt philadelphia, mælk, mandelmel, vanilje og bagepulver. Rør det hele godt til det er en ensartet masse. Lad dejen hvile i 10 minutter. Smør et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Hæld dejen ud på bagepapiret og smør det med let hånd, ud til kanterne. Forsøg at lave “firkanten” så lige som mulig og få lige kanter. Det kan lade sig gøre;-) Bag dejen i en 150 grader varm ovn. 8-10 minutter. Dejen skal kun lige være bagt.
Rør fyldet sammen med en håndmixer.
Skru ovnen op på 225 grader. Tag dejen ud og afkøl et par minutter (hvis du venter længere kan det blive svært at rulle dejen). Smør ca. 1/3 af fyldet på dejen. Det smelter, men det gør intet. Rul derefter dejen sammen (den brede ende). Rul så stramt du kan. Brug bagepapiret og pas på ikke at brænde dig. Derefter skær du dejen i 12 stykker og lægger dem i en muffensform. Fordel resten af fyldet over sneglene. Fyldet smeter ned gennem dejen(mums). Bag sneglene i ca. 10 minutter til de er gyldne og lækre.
Tip: Jeg vil med fordel putte papir muffinsforme ned i min muffinsform, næste gang;-)
Energifordeling
Pr. stk – 56 g. 159 kcal, 2,9 g. kulhydrat.
12% Protein
57 % Fedt
24% Mufa
7% Kulhydrat
Bruger du virkelig et æg i fyldet? Hvilken effekt giver det?
Jeg synes det passede fint i:-)Men du kan jo prøve uden:-)
Tænker måske ægget gør at kanel/smør/sukker blandingen hænger bedre ved dejen (størkner på/i/om dejen, i stedet for bare at smelte og lægge sig i bunden af formen…
Vil lige sige at jeg prøvede disse med æg i fyldet, havde lidt svært ved at få ægget til at blive optaget i smøret, men smagen var fantastisk og min kæreste ser gerne at disse bliver et fast indslag. Kan klart anbefales.
Er det mandelmel fra Funktionel Mad eller malede mandler?