Mandelkage med rabarbermos
Denne kage har jeg bagt i går, da vi skulle have gæster. Den fik ros fra flere af gæsterne og jeg nød den også;-) Den passer lige til en skøn og dejlig sommer dag:-) Tænker man godt kan skifte rabarbermosen ud med andet frugtmos. F.eks pæremos eller jordbærmos. Desværre blev billederne ikke så gode, men kagen så faktisk meget flot ud:-)) Hvis du ikke vil have flødeskum til som vi fik, kan du rører lidt fromage frais med vanilje og lidt sødestof.
Mandelkage med rabarbermos.
4 Æg
6 spsk. Sukrin
2 spsk. FiberHusk
100 g. Mandelmel (købe)
100 g. Kokosmel (malet meget fint)
100 g. Kamutmel eller hvid hvede
1 dl. Mælk
1 dl. smeltet Smør
1 tsk. Vanilje
2 tsk. Bagepulver
Rabarbermos
150 g. Rabarber
4 spsk. Sukrin eller andet sødestof.
1 dl. Vand
1 tsk. Vanilje
evt. lidt Nonoxal
Skær rabarberne i små tynde skiver. Tilsæt sukrinen. Da rabarber er meget forskellige er det vigtigt at smage mosen til. Måske skal der mere sukrin i. Tilsæt vand og nonoxal. Lad det småkoge i ca. 15. Brug stavblenderen til at lave mos. Stil mosen til afkøling.
Tag to rørerskåle frem. Put 4 æggeblommer i den ene og de 4 æggehvider i den anden. Pisk æggehviderne helt stive (og gem dem til sidst). Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukrin. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt. Til sidst vendes de pisket æggehvider forsigtigt i dejen. Dejen i en smurt springform. Kagen bages i en 180 grader varm ovn i 30-40 minutter.
Når kagen er kold deler man den i to (ligesom en lagkage). Rabarbermosen lægges imellem lagene og kagen lægges sammen. Jeg puttede lidt sukrinmelis på toppen og vi fik flødeskum til.
Lyder rigtig lækker