Marcipanroulade – Af Ida Lysdahl Fahrenholtz*

Marcipanroulade
-Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne.

Ingredienser:
150 g marcipan uden tilsat sukker fra Odense
1 portion nougat*
80 g sukkerfri mørk chokolade
5 macadamianødder

Fremgangsmåde:
Udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir.
Udrul nougaten oven på marcipanen og rul det sammen til en roulade.
Smelt chokoladen og smør den på den del af rouladen, der vender opad.
Stil den i køleskab ½ time, vend rouladen om og smør den anden side af rouladen med chokolade.
Drys med hakkede macadamianødder.
Opbevares på køl.

*Nougat

Ingredienser:
85 g afskallede hasselnødder
65 g sukkerfri mælkechokolade

Fremgangsmåde:
Rist hasselnødderne på en tør pande.
Blend hasselnødderne godt i en nøddehakker.
Smelt chokoladen og blend det med hasselnøddemelet.
Opbevares på køl.

 

 

.

4 thoughts on “Marcipanroulade – Af Ida Lysdahl Fahrenholtz*

  1. Det ser så lækkert ud at jeg næsten kan smage det allerede! Samtidig lyder det dejligt nemt at lave, det bliver man da nødt til at prøve! 😀

  2. Jeg har prøvet at lave den hjemmelavede nougat og den smager godt :o)
    Men min nøddehakker er ikke sådan rigtig god og det var svært at få skallerne helt af nødderne, og jeg har ikke lige en grønthandler der har nødder uden skaller.
    Men så har jeg et glas hasselnøddesmør, og så tænkte jeg, nougat skal jeg nok få brug for, så jeg prøver lige noget – jeg skal altid lige lave om på opskrifterne….tsk tsk!
    Faktisk så synes jeg det lykkedes at lave en endnu bedre nougat, da jeg erstattede de blendede hasselnødder med nøddesmør uden olie (der er meget nøddeolie i glasset som flyder ovenpå, det tog jeg ikke med, kun de blendede nødder).
    Det var bare en ide, og så er det bare meget hurtigere, så måske mest til de dovne :o)

    Jeg plejer at blande rosiner der har trukket i rom eller cognag i min marcipan, for det elsker jeg.
    Nu har jeg gang i et projekt med svesker der trækker istedet for, og som skal blandes i min sukkerfri marcipan og overtrækkes med mørk chokolade – nogler der har prøvet det?
    Og bliver det godt?
    Ellers skal jeg nok lige vende tilbage med en dom over mit projekt :o)
    God jul – Maria MB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *