Marmorkage i grov udgave:-)

En gammel klassiker fra min barndom. Kan huske at min mormor ofte lavede denne skønne kage. Godt nok i en mere traditionel udgave;-) Min version er en skøn, blød kage med lidt bid. Kan klart serveres for gæster og er helt perfekt til en hyggeaften foran fjernsynet:-) Det er selvfølgelig ikke en en sund udgave (bare så der ikke er tvivl om det), men er et godt valg, hvis man bare må have noget lækkert. Der er ikke beregnet energifordeling på kagen, for det er vist lige meget;-)[password-protect]

Marmorkage

4 Æg
2 dl. Sukrin
1 dl. smeltet Smør
2 spsk. Skallin/Husk
2 tsk. bagepulver
2 tsk. Vanilje
2 dl. Kamutmel
2 dl. Mandelmel
1 dl. Mælk
1 dl. Kakao.

Del æggene, så du får hviderne i en skål og blommer i en anden. Pisk hviderne stive. Pisk æggeblommerne med sukrin og skallin, så det bliver tyk. Tilsæt smeltet smør, bagepulver, vanilje, mælk, kamutmel og mandelmel. Pisk det godt igennem. Hæld halvdelen af dejen i en ny skål og pisk kakaoen i. Vend halvdelen af æggehviderne i hver skål. Smør en springform (sådan en med hul i) og hæld først lidt lyst dej i, derefter den mørke dej og til sidst, det sidste af den lyse dej. Bag kagen i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.[/password-protect]

 

 

.

4 thoughts on “Marmorkage i grov udgave:-)

  1. Åh ja, marmorkage er nemlig lige præcis mormorkage – og du har endda bagt den i den HELT RIGTIGE form hvor den bliver “bølget”.
    Nåhh minderne om min mormor står meget tydelige ligenu 🙂
    Og så en god kop mormorkaffe til – mnnnnn hygge!

    Du er altså bare så god til at finde alternativer der minder om hverdag og fest at det med tiden måske bliver lidt glemt hvad vi ikke kan?
    Tak for det.

    Maria MB

  2. JUUUUUUUUUUUUBIIIIIIIIIII min absolutte yndlingskage !!! skal fluks til at bage … i weekenden altså !*S*

  3. Vil lige fortælle at jeg har verdens bedste kollega!! hun har bagt kagen til mig som en fødselsdagskage/gave, og den smager bare helt vidunderlig!!! MUMS så kom bare igang med at bage den…. mums….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *