Medaljer/flødeskumskager
Indrømmet – Jeg er en sukkergris. Elsker kager og andre søde ting. Og jeg mener at der stadigvæk skal være plads til sådanne dejlige ting. Men kun engang imellem. Jeg plejer at lave lidt lækkert i weekeden, ellers bliver det for surt. Man bliver træt af frugt, mandler osv. Så det er dejligt at skaje ud i weekenden. Jeg kunne jo vælge at gå til bageren. Men vælger at lave noget, som jeg ikke reagere på:-) Og så har jeg lidt bedre samvittighed:-)) Disse Medajler er super gode. Jeg lavede cremen fra fastelavnsbollerne og puttede det i, sammen med jordbær syltetøj. Man kan også bare få noget frugtcreme til. Men det gør jo ikke noget at det ligner rigtige kager. Så føler man sig ikke snydt;-)
Medaljer
100 g. Mandelmel (ikke dehydret)
100 g. Kamutmel eller hvid hvede
50 g. Sukrin
100 g. Smør
½ Æg
1/2 tsk. Vanilie
evt. et par dråber mandelessens
Creme
1 Æg
3 spsk. Sukrin eller andet sødestof
1 spsk. Maizena
2 dl. Mælk
2 tsk. Vanilie
100 g. Mørk Chokolade.
Cremen.
Pisk alle ingredienserne sammen. Kog cremen i ca. 1 minut under konstant omrøring. Afkøl cremen lidt og hæld den i en frysepose. Læg den i køleskabet til den er helt kold.
Medaljerne.
Kom alle ingredienserne i en skål og bland dem godt sammen med hænderne. Det er vigtigt at bruge hænderne, da varmen får smøret til at blive blødt:-) Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Skal være ca. ½ cm. tyk. Stik medaljer ud med et glas og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader. Afkøl. Når de er afkølet kan man pynte halvdelen med smeltet chokolade eller sukrin melis der er rørt til glasur.
Sammenlægning.
Smør et tynd lag syltetøj på de medaljer der ikke er chokolade på. Læg en klat creme på midten af bollen. Sprøjt flødeskum rundt i kanten og over cremen. Læg medaljerne der har chokolade på over.
.
Ej hvor er du altså kreativ ud i at opfinde lækre opskrifter man kan tåle på KISS kost 🙂
Jeg tror sørme det blvier her hos dig jeg finder løsningen på mit voksende problem “snart rund fødsesdag”
og lige en tilføjele 🙂
svarer 50 gram sukrin til 50 gram sukker?
Jeg tænker på det i forhold til omregne det til kunstigt sødemiddel
Kan anbefale dig at læse indlægget om sødestoffer og meltyper. Der kan du se hvad sukrin svarer til:-)
ohh – så har jeg ikke læst det indlæg grundigt nok – må se om jeg kan inde det igen 🙂
Jeg brugte 1tsk Perfekt sød i cremen og 3/4tsk perfekt sød i dejen.
Udover det erstattede jeg vanillen med vanille essens både i cremen og dejen.
De blev RIGTIG gode!!! 🙂
Hvor mange bliver der til i denne her portion? 🙂
Det er efter hvor store du laver dem. Jeg lavede dem rimelig store (for de smager skønt), så jeg fik 4 kager (altså 8 bunde).
Lavede dem igår… LÆKRE! (Dog tror jeg ikke manden var såå imponeret!)
Nå, men nu skriver du bare “Vanilie” – hvad tænker du på her?
Sådanne noget vanilje, uden sukker:-) Man kan bla. få det i helsekosten.