Mini pandekager med syltet laks

Min absolut favorit forret er denne http://arla.dk/opskrifter/minipandekager-med-syltet-laks/. Syltet laks. Jeg har ikke lavet den efter at jeg er begyndt at spise PCOvenligt. Men nu er det mig der skal lave forretten til i morgen, så nu skal den laves PCOvenlig. Den syltet laks er det samme som den original opskrift, dog har jeg ændret sødemiddel og fjernet chilien. Men de små pandekager er ændret lidt mere:-) Det er med vilje at der ikke er salt i dem. Synes ikke der skal. Måske indeholde soyamel salt? De blev ihvertefald salte nok uden:-)
Det er meget sjældent at jeg kopiere opskrifter, men håber at det går med denne. For det er bare så lækkert:-) Og jeg har tydeligt skrevet at det er en opskrift fra Arla.
Billede kommer desværre først i aften, da jeg pinligt ikke kan finde ud af at lægge billederne fra kameraet ind på computeren:-( Men I kan jo se i original opskriften hvordan det skal se ud) Jeg synes bare at I skulle have opskriften så hurtigt som muligt.
.
Syltet laks
 • 600 g optøet frossen laksefilet uden skind
 • 3 dl ufarvet lagereddike
 • 3 dl vand
 • ½ dl dild
 • 3 laurbærblade
 • 100 g Sukrin
 • 10 sorte peberkorn
  .
Minipandekager
 • 60 g Kamutmel
  40 g Soyamel
  1 tsk bagepulver
  2 dl Minimælk
  1 æg (str. L / XL) evt. pasteuriseret
  25 g smør- smeltet
  .
Dressing
3 dl. Creme Fraish 9%
1 dl hakket Dild
1 tsk. Limesaft
lidt Salt og peber
Iceberg til pynt.
.
Rens og tør laksen. Skær den i 24 skiver. Læg lakseskiverne på den flade side, i ét lag, i et fad (ca. 6 x 20 x 30 cm). Bring eddike og resten af ingredienserne i kog i en gryde. Kog lagen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld den kogende lage over
lakseskiverne. Læg et stykke bagepapir og derpå en tallerken over fisken. Stil fadet tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
.
Dilddressing: Rør alle ingredienser sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
.
Minipandekager: Kom mel og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk og æg. Pisk dejen sammen og rør smørret i. Læg 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag de 4 pandekager ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side. Læg pandekagerne i et fad og hold dem varme. Bag resten.
.
Ved serveringen: Løft lakseskiverne op af lagen og tør dem let. Anret på hver tallerken et lille “tårn” af 3 minipandekager, syltet laks og lidt salat. Læg lidt dressing på hver tallerken og server resten af dressingen ved siden af.
.

4 thoughts on “Mini pandekager med syltet laks

 1. Hvor lyder det bare lækkert – så kunne man sikkert også lave en wasapi-skum til, så der var noget stærkt. Det må prøves:-)

  Godt nytår

  1. Anne, det der Wasapi-skum – det vil jeg da meget gerne hører mere om. Det lyder spændende:-)

   Også godt nytår til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *