
Mint- og karamelmandler – Julens glæder
Fyldstændig simple opskrift, men disse har opofte reddet livet herhjemme – ok, lidt overdrevet, men tæt på. Når jeg er lækkersulter er det ikke meget der er i skabene (for ikke at friste), men mandler og mørkchokolade findes altid;-) Dette er en genial måde at gøre mandler lidt mere spændende på.
Mint- og karamelmandler
ca. 40 mandler
50 g. Mørk chokolade 70%
Pebermynteolie eller karamelaroma
Smelt chokoladen tilsæt et par dråber pebermynteolie (vær forsigtig – taler her af erfaring) eller et par dråber karamelaroma. Du må smage dig frem til hvordan du kan lide det:-). Rør rundt. Dyp nu forsigtigt mandlerne i chokoladen, og læg dem på et stykke bagepapir indtil chokoladen er blevet hård. De kan holde sig i et lukket glas i ca. en uges tid – hvis de holder så længe;-)
Det tager lidt tid at lave, men er ganske hyggeligt. Du kan også tage den hurtige udgave, hvor du bare drøner alle mandlerne ned i skålen med chokolade. Derefter hælder du mandlerne ud på et stykke bagepapir og fordeler dem, så de ikke rør hinanden. Den metode bruger jeg ofte, når det bare er til mig selv;-)
Tip. Du kan også tilsætte andre aromaer, f.eks lakrids, Bailey, jordbær, mocca osv.
Dette er den hurtige udgave;-)
Engerigfordelig
90 g. 467 kcal.
11% protein
44% Fedt
20% Mufa
25% Kulhydrat (0,72 g. pr. stk.)