Morgenpandekager fyldt med Mufa og protein.

Skønne pandekager, der virkelig bringer lykke i hele familien. Børnene elsker dem og vi vokse ligeså;-) Pandekagerne mætter rigtig meget og er fyldt med det gode fedt og massere af protein. Sund og lækker morgenmad. Jeg laver som regel dejen om aftenen, da jeg er for træt om morgenen til det helt store. Så skal pandekagerne bare bages. Og det kan selv jeg klarer;-)
 
 

Morgenpandekager fyldt med Mufa og protein.
16 stk.

4 Æg
1 spsk. Fiberhusk
2 dl. Mandelmel – hjemme malet
1 dl. Kamutmel eller hvid hvede
1½ dl. minimælk
1 tsk. Vanilje
1 tsk. Bagepulver
1 dl. Fromage frais
1 spsk. Sukrin+

Rør æg og sukrin+ til en tyk masse. Derefter tilsættes resten af ingredienserne. Lad dejen hvile i 10 minutter før du laver pandekagerne. Du kan også lave dejen aftenen før og stille den i køleskabet. Så skal du bare vente med at tilsætte bagepulveret. Tag en stor pande og put noget olie eller smør på panden. Læg 4-5 små klatter på panden og bag dem ved svag varme.

Tip: De smager skønt med syltetøj (sukkerfrit), fromage frais rørt med bær, friske bær eller sukkerfri Nutella
Energifordeling
624 g. 960 kcal – 60 kcal pr. stk.

38% Protein
34% Fedt
28% Kulhydrat

.

24 thoughts on “Morgenpandekager fyldt med Mufa og protein.

 1. Må jeg stille nogle dumme spørgsmål?
  Hvad er % erne i beregningen? er det energi% eller vægt%?
  Når du laver beregningen, tager du så højde for at det er et fedtreduceret mandel-mel?
  Hvad med det fedtstof, som pandekagerne opsuger ved stegning?

  1. Nina, ingen spørgsmål er dumme:-)

   Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål ang. procenterne. Det jeg lægger ind her er i denne opskrift, at 38% af en pandekage er Protein:-) Jeg taster det ind i Netslankssystem, hvor man kan finde alle varerne (også det mandelmel jeg bruger), så det burde være ret præcist.

   Jeg tager dog ikke højde for det fedtstof de suger. Det er meget begrænset mængde og ofte kan man jo nærmest tørstege med den rigtige pande. Men i alt hvad jeg har lært, så skal man ikke være bange for fedt.

   Håber det er svar nok, ellers må du endelig spørge mere:-)

 2. Ej hvor ser de bare lækre ud. Er de virkelig ok som daglig morgenmad. Ligenu er jeg bare inde i en af de perioder hvor jeg er meget selektiv, og derfor har svært ved at få protein.

 3. Hej:-) hvor ser de lækre ud! Kan man godt bruge fint malende mandler man selv har blendet? også uden at smutte dem?

 4. De ser dælme lækre ud. Må bestemt prøve dem til morgenmad, da jeg ikke kan Li youghurt og må derfor ty til havregryn

 5. Jeg har lavet dem her til morgen, med malede mandler med skal, og de er vildt gode! perfekt hurtig snack mellem måltiderne:-)

 6. Lyder som en god opskrift 🙂 men hvad er MUFA ? og hvor kan man købe Kamutmel? Er de en bestemt melsort?

  og lige tilsidst, hvad er Skallin?
  Undskyld mine mange spørgsmål, men har bare ikke hørt om de ingredienser før 🙂

   1. Okay, mange tak 🙂 Så er jeg med 🙂 Er først lige faldet over at der er en side for os med PCO 🙂 Så opskrifterne er lidt nye for mig 🙂

 7. Mmmums! Har lige lavet en portion- Havde dog ikke noget fiberhusk, så måtte undvære. De smager skønt og mætter rigtig meget.
  Jeg optøede nogle blåbær og blandede med en sukkerfri pandekagesirup og hældte over. Super god morgenmad der holder én mæt længe! 🙂

 8. Hej 🙂

  Ser lækkert ud. Kan jeg lidt ekstra mandelmel i, istedet for kamutmel? Det vil jeg nemlig helst holde mig fra, da jeg har fået afvide jeg ikke må spise det :-/

 9. Jeg tror jeg bliver nød til og prøve det. Så tror jeg vil ud og finde noget mandelmel inden turen går til børnefødselsdag 🙂

 10. 🙁 Jeg besluttede mig for og lave dem igår, men det gik helt galt. min dej var tyk, som til en gang boller, og lige meget hvad jeg gjorde kunne jeg ikke vende dem på panden. Er der nogen der ved hvad jeg har gjort forkert? Havde sådan glædet mig til og få pandekager 🙁

  1. Det er lidt svært at sige. Fyldt du opskriften helt? Hvis du har erstatte kamut mel med lige mængde mandelmel, så er det sikkert derfor. Mandelmelet er dehydret og suger meget mere væske. Men det er bare et bud.

   1. jeg erstattede kamutmel med lige mængde mandelmel. kan jeg udelukke kamutmel og lade være med og erstatte det med noget andet måske?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *