
Morgenpandekager fyldt med Mufa og protein.
Morgenpandekager fyldt med Mufa og protein.
16 stk.
4 Æg
1 spsk. Fiberhusk
2 dl. Mandelmel – hjemme malet
1 dl. Kamutmel eller hvid hvede
1½ dl. minimælk
1 tsk. Vanilje
1 tsk. Bagepulver
1 dl. Fromage frais
1 spsk. Sukrin+
Rør æg og sukrin+ til en tyk masse. Derefter tilsættes resten af ingredienserne. Lad dejen hvile i 10 minutter før du laver pandekagerne. Du kan også lave dejen aftenen før og stille den i køleskabet. Så skal du bare vente med at tilsætte bagepulveret. Tag en stor pande og put noget olie eller smør på panden. Læg 4-5 små klatter på panden og bag dem ved svag varme.
Tip: De smager skønt med syltetøj (sukkerfrit), fromage frais rørt med bær, friske bær eller sukkerfri Nutella
Energifordeling
624 g. 960 kcal – 60 kcal pr. stk.
38% Protein
34% Fedt
28% Kulhydrat
.
Må jeg stille nogle dumme spørgsmål?
Hvad er % erne i beregningen? er det energi% eller vægt%?
Når du laver beregningen, tager du så højde for at det er et fedtreduceret mandel-mel?
Hvad med det fedtstof, som pandekagerne opsuger ved stegning?
Nina, ingen spørgsmål er dumme:-)
Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål ang. procenterne. Det jeg lægger ind her er i denne opskrift, at 38% af en pandekage er Protein:-) Jeg taster det ind i Netslankssystem, hvor man kan finde alle varerne (også det mandelmel jeg bruger), så det burde være ret præcist.
Jeg tager dog ikke højde for det fedtstof de suger. Det er meget begrænset mængde og ofte kan man jo nærmest tørstege med den rigtige pande. Men i alt hvad jeg har lært, så skal man ikke være bange for fedt.
Håber det er svar nok, ellers må du endelig spørge mere:-)
Ej hvor ser de bare lækre ud. Er de virkelig ok som daglig morgenmad. Ligenu er jeg bare inde i en af de perioder hvor jeg er meget selektiv, og derfor har svært ved at få protein.
Ja, kan ikke se noget galt i det til morgenmad. Det er jo en god fordeling:-)
Hej:-) hvor ser de lækre ud! Kan man godt bruge fint malende mandler man selv har blendet? også uden at smutte dem?
Det er jeg sikker på at du kan:-) Men kender dog ikke mængden:-)
De ser dælme lækre ud. Må bestemt prøve dem til morgenmad, da jeg ikke kan Li youghurt og må derfor ty til havregryn
Heldigvis er der mange gode alternativer til morgenmad. Havregryn er virkelig dårlig får dig når du har PCO. Prøv knækbrød med kødpålæg, rygbrød med kødpålæg, røræg osv.
Ida har lavet en hel liste her https://pcoliv.dk/pco-venlig-morgenmad-af-ida-lysdahl-fahrenholtz/
God fornøjelse.
Jeg har lavet dem her til morgen, med malede mandler med skal, og de er vildt gode! perfekt hurtig snack mellem måltiderne:-)
Lyder som en god opskrift 🙂 men hvad er MUFA ? og hvor kan man købe Kamutmel? Er de en bestemt melsort?
og lige tilsidst, hvad er Skallin?
Undskyld mine mange spørgsmål, men har bare ikke hørt om de ingredienser før 🙂
Mufa er monoumættet fedt. Altså det gode fedt, som gør maven mindre;-)Du kan læse mere her https://pcoliv.dk/fedtoversigt-af-ida-lysdahl-fahrenholtz/
Kamutmel kan du købe i f.eks Superbrugsen, Føtex osv. Helsekosten har det som regel også. Du kan også finde det i Frk. skrumps netshop.
Skallin er det samme som fiberhusk. Læs mere her http://husk.dk/produkter/fiberhusk.html
Okay, mange tak 🙂 Så er jeg med 🙂 Er først lige faldet over at der er en side for os med PCO 🙂 Så opskrifterne er lidt nye for mig 🙂
kan man bruge stevia i stedet for sukrin ???
Det kan du helt sikkert:-) Det ændre nok bare lige smagen lidt. Pas på med doseringen:-)
Hej
Har længe overvejet at prøve dem og tænkte på om man evt. kan fryse dem?
Mvh. Henriette
Mmmums! Har lige lavet en portion- Havde dog ikke noget fiberhusk, så måtte undvære. De smager skønt og mætter rigtig meget.
Jeg optøede nogle blåbær og blandede med en sukkerfri pandekagesirup og hældte over. Super god morgenmad der holder én mæt længe! 🙂
Hej 🙂
Ser lækkert ud. Kan jeg lidt ekstra mandelmel i, istedet for kamutmel? Det vil jeg nemlig helst holde mig fra, da jeg har fået afvide jeg ikke må spise det :-/
Det tror jeg faktisk godt at du kan med dem her:-)
Jeg tror jeg bliver nød til og prøve det. Så tror jeg vil ud og finde noget mandelmel inden turen går til børnefødselsdag 🙂
🙁 Jeg besluttede mig for og lave dem igår, men det gik helt galt. min dej var tyk, som til en gang boller, og lige meget hvad jeg gjorde kunne jeg ikke vende dem på panden. Er der nogen der ved hvad jeg har gjort forkert? Havde sådan glædet mig til og få pandekager 🙁
Det er lidt svært at sige. Fyldt du opskriften helt? Hvis du har erstatte kamut mel med lige mængde mandelmel, så er det sikkert derfor. Mandelmelet er dehydret og suger meget mere væske. Men det er bare et bud.
jeg erstattede kamutmel med lige mængde mandelmel. kan jeg udelukke kamutmel og lade være med og erstatte det med noget andet måske?
Nej, du skal komme lidt mere mandelmel i. Men du må prøve dig frem;-)
Kan pandekagerne fryses? (med godt resultat)