Nøddebrød

Det her brød er det bedste PCObrød jeg har bagt – ifølge min mand:-) Den stakkel er altid tvunget til at smage på alt. Men dette gjorde vist ikke noget. Vi kom begge til at spise en skive for meget til aftenhyggen:-)

Brødet har en rigtig lækker sprød skorpe, og en blød lidt klæ krumme. Smager fantastisk med ost på;-) Det smager ikke voldsomt af nødder som f.eks valnøddebrødet. Men det har en rigtig fin smag af nødder. Kan klart anbefales. Der bliver to store brød ud af portionen.

Nøddebrød

8 dl lunkent Vand
50 g. Gær
1 tsk. Salt med top
1 spsk. Sukrin
4 spsk. Olie
2 tsk. Skallin/husk
100 g. Malet nødder (jeg bruger 50/50 af Valnødder og hasselnødder)
700 g. Kamutmel eller hvid hvede

Udblød gæren i vandet. Tilsæt salt, skallin, sukrin og olie. Rør det godt, så der ikke er klumper i. Tilsæt de malet nødder og dernæst bygmel og kamutmel. Rør det godt sammen. Dejen er meget klæbrig. Hæld dejen i to rugbrødsforme og lad dem hæve et lunt sted i min. 3 timer. De hæver min. til dobbelt størrelse. Bag begge brød i en 180 grader varm ovn i 30-40 minutter. De skal lyde hule når du banker forsigtigt på dem.

.

8 thoughts on “Nøddebrød

 1. Jeg bagte dette brød, bare som boller forleden, og de blev intet mindre end fantastiske. Det er første gang jeg bager pco venligt brød og jeg havde aldrig troet at det kunne smage så godt og være så nemt at bage 🙂

 2. Hvor finder man alle de lidt anderledes ingredienser du bruger?
  F.eks. kamutmel, sukrin og bygmel?

  Vil så gerne prøve en masse af dine opskrifter af, men er helt grøn på området “anderledes ingredienser”;)

 3. Kamutmel kan købes i de fleste store supermarkeder. SuperBrugsen, Kvicly, Føtex osv.

  Sukrin og bygmel, kan fåes i helsekosten eller på nettet. F.eks netspiren og Frk. Skrump.

 4. Så er vntetiden igang. Er spændt. Det ene skal bruges i morgen til frokost med ramsløg pesto og claus meyes jordskokke suppe.

  Det tror ejg blvier rigtigt godt – og også en god olevelse for gæsterne. Der tror den står på rugbrød med leverpostej *G*

 5. Hej Nina,

  Tak for en dejlige opskrift og en fantastisk blog!!
  Jeg har sådan lyst til at det nøddebrød!

  Har du mulighed for at linke i din artikel, under hver ingrediens. Efterfølgende kan jeg shoppe dem alle og tror mange af dine trofaste læsere vil sætte stor pris på det.

  Bedste hilsner
  Frederikke

  1. Det er en rigtig god idé Frederikke, men godt nok også et kæmpe arbejde:-) Desværre er det en funktion jeg hopper over denne gang, da min tid ikke er til det. Denne blog er jo noget jeg laver i min fritid:-)

   Men du kan som regel få de fleste ingredienser hos Frk. Skrump eller hos Netspiren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *